De Wijkraad Oude Noorden ontving aardig wat bewoners in de Weerhaan, Gerard Scholtenstraat. Bewoners beklagen zich over de verloedering van de Zaagmolenstraat: dichtgetimmerde panden,...

De Wijkraad Oude Noorden ontving aardig wat bewoners in de Weerhaan, Gerard Scholtenstraat. Bewoners beklagen zich over de verloedering van de Zaagmolenstraat: dichtgetimmerde panden, graffiti, drugscriminaliteit, tippelen, dealen. Ze pleiten ook voor een 30 kilometerzone. De Vinkenstraat heeft nood aan scootmobielstallingen op parkeerplaatsen. Dit kan aangevraagd worden via de WMO.

De Zwartjanstraat houdt een nieuw soort kleurrijke braderie met 125 deelnemers en tal van kinder entertainment. Ze kregen een subsidie van €2000,-. Orkide wordt gesteund bij het beplanten van haar woonomgeving. Bewoners zorgen voor een feest en maaltijd in Mozaïek voor mensen met een rugzakje. Ze werken samen met SOL. Centraal stond het pleidooi voor het herstel van het pleinen fonds.

Het gaat om gespreide pleinactiviteiten in het Oude Noorden gericht op bevordering van kindertalent. Bij de pleinactiviteiten is er samenwerking tussen diverse wijkpartners en scholen. Centraal staan de wijk waarden. De wijkraad stond hier pal achter. Er komt een heuse evenementenkalender. Het pleinen fonds wordt ook mede gevuld door de woningcorporaties.

Het fonds was een belangrijke hefboom voor de transformatie van het Oude Noorden tot een creatieve gemeenschap. Veel belangstelling was er ook voor de Gezonde Tour.