De bewoners van de Rotterdamse Almondestraat moeten verhuizen omdat hun straat wordt gesloopt. Waar moeten zij naartoe? Op 17 en 18 oktober gaan ze... Bewoners Almondestraat op zoek naar oplossingen Woningmarkt

De bewoners van de Rotterdamse Almondestraat moeten verhuizen omdat hun straat wordt gesloopt. Waar moeten zij naartoe? Op 17 en 18 oktober gaan ze een weekend lang samen met buurtgenoten, beleidsmakers, architecten en kunstenaars op zoek naar oplossingen voor de Rotterdamse woningmarkt tijdens de RENOVATIE, een ‘hackathon’ voor de buurt. Na een fantastisch Slopera Weekend maken de bewoners van Pension Almonde zich klaar om te verhuizen.

De Almondestraat gaat tegen de vlakte en het Pension houdt op te bestaan. In elk geval op deze locatie, want deze manier van wonen en werken, in een community met gedeelde voorzieningen bevalt de meeste bewoners goed.

Hackathon
Daarom gaan zij op zoek naar oplossingen voor nieuwe, duurzame manieren van wonen en werken in de stad tijdens de Hackathon de RENOVATIE op 17 en 18 oktober. Een hackathon is een bijeenkomst om gezamenlijk aan een thema te werken.

Het doel is, dat in een afgebakende tijd, een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht omtrent een bepaald probleem.

 

Stadsnomaden
De bewoners zijn moderne stadsnomaden, een internationale groep mensen, die om verschillende redenen niet kiezen voor een koop- of huurwoning zoals deze nu op de woningmarkt aangeboden worden.

Ze komen bijvoorbeeld uit het buitenland, zijn kunstenaar of vrijdenker, willen maar tijdelijk in Rotterdam verblijven, zitten in een scheiding of verbouwing of  staan niet lang op de wachtlijst voor sociale huur.

 

Zij vallen tussen wal en schip op de woningmarkt, maar vinden dat er in Rotterdam ook plek moet zijn om te creëren, groeien, aan  te komen en te delen.

Het doel van de dag is om met elkaar op zoek te gaan naar radicale, creatieve oplossingen en een netwerk te creëren waarin aan deze oplossingen gewerkt kan worden. De oplossingen zijn niet alleen voor Pension Almonde, maar ook voor andere communities wereldwijd die bezig zijn met zelforganisatie, gezamenlijk wonen en een systeemverandering voor ogen hebben.

Wie mee wil doen of vragen heeft, kan zich opgeven bij organisator Francisco Santos via Franciscosants@gmail.com. Lees meer op pension-almonde.nl

Meer informatie & programma

Contact Information:

Francisco Santos/ peer_protocol/ resident Franciscosants@gmail.com    06 5765 5748