Heb je een idee om de leefbaarheid in en om jouw wooncomplex te verbeteren? Woonstad Rotterdam vindt het belangrijk dat jij met plezier woont... Bewonersideeën voor een leefbaar wooncomplex

Heb je een idee om de leefbaarheid in en om jouw wooncomplex te verbeteren? Woonstad Rotterdam vindt het belangrijk dat jij met plezier woont en dat je je betrokken voelt bij wat er in jouw woonomgeving gebeurt. Heb jij een goed idee dat de leefbaarheid binnen jouw wooncomplex kan vergroten? Of heb je ondersteuning nodig? Een paar voorbeelden: Je wilt met buren je complex of binnenterrein mooier maken door middel van meer groen.

Je wilt een plek of een gemeenschappelijke voorziening maken in de binnentuin van jouw complex om medebewoners te ontmoeten. Je wilt samen met jouw buren de leefbaarheid en veiligheid in het complex of de (directe) woonomgeving bespreken of samen een opruim dag organiseren. Stuur jouw idee op via het Woonstad ideeën formulier, deze kunt u vinden op onze internetsite woonstadrotterdam.nl

   

Vul al je contactgegevens in dan nemen zij contact op om met jou de mogelijkheden te bespreken. Wanneer je initiatief aansluit bij de wettelijke richtlijnen en past binnen het kader van Woonstad Rotterdam, kijken zij graag met jou hoe zij je kunnen ondersteunen. Wat zijn de wettelijke richtlijnen en Woonstad Rotterdam kaders?

Wettelijke richtlijnen en Woonstad kader
Vanuit de overheid zijn richtlijnen vastgesteld over welke bewonersinitiatieven zij mogen ondersteunen als woningcorporatie. Zo mogen ze alleen initiatieven steunen die betrekking hebben op de leefbaarheid in hun eigen complexen of de directe omgeving daarvan. Denk bij leefbaarheid aan zaken als ongestoord woongenot en een schone, hele en veilige omgeving. Bewonersinitiatieven die een positief effect hebben op de leefbaarheid binnen hun complexen en hun omgeving, vallen binnen het kader van Woonstad Rotterdam.

Ook vinden ze het belangrijk dat bewoners zelf de activiteiten organiseren en dat er onder de bewoners uit uw complex aantoonbaar draagvlak is voor de plannen. Wanneer ze daarbij aansluiten bij de genoemde wettelijke richtlijnen, kijkt Woonstad graag hoe ze deze kan ondersteunen. Buurtfeest of culturele activiteit? Deze kunnen zij helaas niet ondersteunen.

Daarvoor kun je wel terecht bij de Gemeente Rotterdam of Opzoomer mee. Ook initiatieven die zich richten op zorg, onderwijs, werkgelegenheid, kunst en cultuur mogen zij niet sponsoren.