De Vinkenstraat in het Rotterdamse stadsdeel het Oude Noorden krijgt 43 nieuwe duurzame sociale huurwoningen. Op de nu nog lege percelen worden door ontwikkelaar... Duurzame sociale huurwoningen in Vinkenstraat

De Vinkenstraat in het Rotterdamse stadsdeel het Oude Noorden krijgt 43 nieuwe duurzame sociale huurwoningen. Op de nu nog lege percelen worden door ontwikkelaar en bouwer Waal 20 maisonnettes en 23 appartementen gerealiseerd. De bouw start medio juli. Oplevering van de sociale huurwoningen is naar verwachting eind 2022.

De woningen worden aangeboden op Woonnet Rijnmond in het najaar van 2022. Naast de betaalbaarheid van de woningen wordt ook veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van dit project.

De woningen worden goed geïsoleerd en bovendien aangesloten op het warmtenet van Eneco. Een betere isolatie heeft direct effect op de energielasten en het wooncomfort. De 20 maisonnettes krijgen vier kamers en een totale woonoppervlakte van circa 90m2. De appartementen komen boven de maisonnettes te liggen.

Naast de 22 tweekamerappartementen met een woonoppervlakte van circa 52m2 wordt er één appartement met 3 kamers en een oppervlakte van zo’n 67m2 gebouwd. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift. Bij het ontwerpen van de nieuwe woningen werkte ontwikkelend bouwer Waal samen met Ruoff Architecten.

Zij kozen voor een gevel van baksteen en dakpannen met een historische uitstraling. De ronding in de Vinkenstraat en de pandsgewijze bebouwing worden met het ontwerp in ere gehouden.