Het eerste All-Electric project van woningbouwcorporatie Havensteder in het Oude Noorden is opgeleverd. Wij maakten de eerste sleuteluitreiking mee aan twee stralende jonge mensen... Eerste sleuteluitreiking All-Electric woning

Het eerste All-Electric project van woningbouwcorporatie Havensteder in het Oude Noorden is opgeleverd. Wij maakten de eerste sleuteluitreiking mee aan twee stralende jonge mensen Koen en Veerle. De 25 heel mooie woningen zijn gelegen op de hoek van de Snelleman/Vletstraat. De aannemer Waal Bouw Vlaardingen heeft keurig werk afgeleverd en ook het straatje is brandschoon achtergelaten. Ruoff Architecten Rotterdam zorgden voor een speelse structuur. De woningen hebben wel zeven verschillende plattegronden.

Ze richten zich op jonge starters en zijn dan ook niet groot (47 vierkante meter) maar fijn geconstrueerd. Er zijn drie loftwoningen en 22 twee kamerwoningen. Het hele complex is all-electric. Er is geen gasaansluiting en de verwarming gebeurt door middel van elektrische radiatoren. De keuken heeft een warmwater close-in boiler. De douche heeft een 80 liter boiler. Het koken gebeurt elektrisch. De huur is sociaal en subsidiabel. Het maandbedrag is € 649,17 inclusief servicekosten.

  

Het project zit vol duurzaamheidsmaatregelen: ventilatie met warmte terugwinning, douchegoot met warmte terugwinning, zonnepanelen op het dak en HR triple glas. Iedereen heeft een berging, er is een gemeenschappelijk buitenruimte en twee woningen hebben een tuin. Kandidaten konden zich opgeven voor een open huis of informatieavond via de website Zwaanshalskwartier. Op de informatieavond kregen ze een link naar Woonnet Rijnmond waar ze konden reageren op een clusteradvertentie. Daarnaast moesten ze een motivatiebrief sturen.

Wat kan je betekenen voor het Oude Noorden? Leuk was een reactie: ‘Ik heb 15 jaar lang gewoond in de verkeerde stad! (Amsterdam). Dan volgde er een loting. 50 kandidaten werden uitgeloot. De eerste 25 kregen een kans. Vandaag werd het eerste huurcontract getekend. Havensteder verwacht dat een week later alles is verhuurd.

Koen en Veerle kregen de eerste sleutel uitgereikt. Hij is startend ondernemer in Blue City. Van verrot fruit in de haven maakt hij leren riemen, tassen en schoenen.

Veerle is office manager in Amsterdam en geeft hem marketing tips. Ze vinden Zwaanshals een heerlijke buurt. De woning zelf spreekt een duurzaam ondernemer als Koen echt aan.

Volgende week komt Heel Holland Bakt langs. Het Oude Noorden Leeft! Havensteder kan best trots zijn op dit juweeltje.