Het is stervensdruk in de bouw en toch start Havensteder met een heel bijzonder project in de Vletstraat. 25 woningen worden er gebouwd en... Electric One

Het is stervensdruk in de bouw en toch start Havensteder met een heel bijzonder project in de Vletstraat. 25 woningen worden er gebouwd en dat all electric. Het is het eerste project in Rotterdam waar de energietransitie gebeurd. Van gas naar elektriciteit van koken tot verwarming. Het complete team van Havensteder inclusief directeur is aanwezig. Bouwer Waal zorgt ervoor dat iedereen een helm op krijgt en directeur en wethouder de traditionele kaplaarzen. In 2015 werd dit precisie project geïntroduceerd en pas nu komt dit unicum tot stand.

Havensteder realiseert met voorsprong de eerste all electric in de stad en geeft een voorbeeld van hoe de stad te ontwikkelen en dat in het Oude Noorden.  Eind 2019 wordt het project opgeleverd met Snelle- man als Mozaïek kunstwerk aan de muur. Directeur Rotgans wees erop dat Havensteder 160 miljoen steekt in duurzaam bouwen. Hij rekent ook in toekomst op steun van het innovatie fonds. Van de Vletstraat gaat Havensteder naar de Wiekstraat aanpak. Rotgans vindt het soms wat te stroperig gaan iedereen heeft wel een mening over die kleine projecten in Noord.

Als Rotterdam echt 18.000 woningen wil bouwen dan is enige soepelheid en snelheid geboden. Op wel drie plekken loopt Havensteder vast. In het Oude Noorden dat kleine stukje stad gebeurt van alles: ZOHO, de verkoop van de Hofplein Bogen nu de eersteling in energietransitie. Het wordt een leerproject, de techniek is er klaar voor. Wethouder Bas Kurvers verzekert dat BMW op snelheid aansturen.

Er komt een bouwrapport gericht op versoepeling. Iedere maandag heeft hij als wethouder bouwspreekuur. Een eerste paal wordt er niet geslagen maar wel wordt er een aanlichting gecreëerd all electric. Bouwers, opdrachtgever, wethouder gaan op de foto. Waar een kleine wijk groot in ka