Het project van Funderingskracht in het Erasmuskwartier is in volle gang. Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Rotterdam. ‘Funderingskracht heeft als... Funderingskracht in Erasmuskwartier

Het project van Funderingskracht in het Erasmuskwartier is in volle gang. Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Rotterdam. ‘Funderingskracht heeft als doel om woningeigenaren van panden met een houten paalfundering te informeren en te adviseren over gesubsidieerd funderingsonderzoek’ vertelt Shimona Malaihollo.

Het projectgebied Erasmuskwartier loopt van de Noordsingel tot de Noordmolenstraat en van de Burgemeester Roosstraat tot het Noordplein. Dit is niet het eerste project van Funderingskracht, ruim 2.000 woningeigenaren uit Rotterdam zijn eerder ondersteund bij de organisatie van gesubsidieerd funderingsonderzoek.

Ook in deze Corona tijd gaat het contact met de eigenaren door. In december 2019 zijn alle woningeigenaren van panden met een houten paalfundering uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten stonden de mogelijke oorzaken van funderingsproblemen, het belang van funderingsonderzoek en de subsidie van de gemeente centraal.

De gemeente subsidieert tot 75% van de onderzoekskosten, mits er aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Het onderzoeksbureau moet erkend zijn door het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) en de eigenaren van panden die de fundering delen moeten het onderzoek gezamenlijk doen.

Daarom is het van belang dat woningeigenaren uit hetzelfde blok in gesprek gaan met elkaar. Meerdere eigenaren gaven tijdens de bijeenkomsten aan niet op de hoogte te zijn van de staat van hun fundering. Daarom informeert en ondersteunt Funderingskracht de eigenaren in het proces naar gesubsidieerd funderingsonderzoek. Door middel van nieuwsbrieven en bijeenkomsten blijven eigenaren op de hoogte van het project en worden alle stappen richting funderingsonderzoek uitgelegd.

Corona aanpassingen
Shimona:  ‘Door de maatregelen rondom het coronavirus hebben wij in plaats van een fysieke informatiemarkt een digitale & telefonische informatiemarkt georganiseerd op 21 april. Eigenaren konden zowel Funderingskracht als een onderzoeksbureau naar keuze spreken.’ Wilt u meer weten over de verschillende onderzoeksbureaus?

Ga dan naar www.funderingskracht.nl/informatiemarkt hier vindt u filmpjes van de verschillende onderzoeksbureaus waarin zij zichzelf voorstellen. Shimona vervolgt : ‘We zien dat steeds meer eigenaren besluiten om gesubsidieerd funderingsonderzoek te laten uitvoeren. Echter hebben wij nog weinig contact met de eigenaar verhuurders in het projectgebied.

Huurt of verhuurt u een woning in het projectgebied? Neem dan contact met ons op via 010 – 766 05 04 of erasmuskwartier@funderingskracht.nl’ Funderingskracht ondersteunt alle eigenaren tot medio juli bij de organisatie van funderingsonderzoek. Bewoners uit eerdere projecten zijn blij duidelijkheid te hebben na het onderzoek “ik weet eindelijk wat de status van mijn fundering is”. Meten is weten.

Kijk voor meer informatie op www.funderingskracht.nl of stuur een e-mail naar erasmuskwartier@funderingskracht.nl of bel tijdens kantooruren naar 010 – 766 04 05.