Adviesbureau Urbannerdam begeleidt eigenaren in het Oude Noorden Noord hierbij: ONDERZOEK JE FUNDERING heet hun initiatief. Urbannerdam werkt in opdracht van de gemeente Rotterdam;... Funderingsonderzoek – samen met de buren

Adviesbureau Urbannerdam begeleidt eigenaren in het Oude Noorden Noord hierbij: ONDERZOEK JE FUNDERING heet hun initiatief. Urbannerdam werkt in opdracht van de gemeente Rotterdam; Eva Luijendijk en Tim Kapfer staan klaar voor u. 

Veel huizen staan op houten palen en er is een kans dat deze palen het niet meer goed doen. Dat gaat heel geleidelijk door de jaren heen en is vanaf de buitenkant vaak niet te zien. De palen zijn immers onder de grond. Funderingsonderzoek biedt duidelijkheid over de staat van de fundering. Voor elke fundering wordt een rapport opgesteld en toegelicht. Samen met eigenaren en de gemeente heeft Urbannerdam een erkend onderzoeksbureau geselecteerd: De Funderingswinkel.

Veel huizen delen de fundering, daarom werken buren samen: als de helft van een bouwblok zich aanmeldt gaat het onderzoek door. Alles is voorbereidt: de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Funderingsonderzoek doen buren samen
De helft van een blok moet zich aanmelden om een rapport op te laten stellen; ook VvE’s kunnen zich aanmelden. Urbannerdam organiseert bijeenkomsten en spreekuren (voorlopig online vanwege Corona), maakt informatiebrochures en films, verstuurt nieuwsbrieven, brengt mensen met elkaar in contact brengen en beantwoordt vragen. Zij hebben al brieven gestuurd naar alle eigenaren met huizen op houten palen in het Oude Noorden Noord, een wandeling door de wijk georganiseerd en zijn in gesprek met mensen uit de wijk.

Er zijn eigenaren die hun buren als contactpersoon willen informeren en overtuigen om mee te doen met het onderzoek. Urbannerdam ondersteunt hen hierbij. Buren kennen elkaar goed en ontmoeten elkaar vaak. Iedereen kan contactpersoon worden: aanmelden kan op de website of met een mailtje! Eva en Tim kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan en zoveel mogelijk blokken te laten onderzoeken.

Als u contact met Urbannerdam opneemt krijgt u informatie over de kosten voor uw woning en hoe een aanmelding werkt (e-mail: onderzoekjefundering@urbannerdam.nl). Eva en Tim brengen u in contact met andere eigenaren en beantwoorden graag uw vragen.

Veel informatie staat ook op de projectwebsite: www.onderzoek-je-fundering.nl Aanmelden voor het onderzoek kan tot 1 september via de website. Doet u mee?