“Onderzoek je fundering” is begonnen met een traject naar gezamenlijk funderingsonderzoek in het Oude Noorden Noord. Urbannerdam heeft in opdracht van de gemeente Rotterdam... Funderingsonderzoek voor huiseigenaren  in Oude Noorden Noord

“Onderzoek je fundering” is begonnen met een traject naar gezamenlijk funderingsonderzoek in het Oude Noorden Noord. Urbannerdam heeft in opdracht van de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam het initiatief. Het project “Onderzoek je Fundering” Oude Noorden Noord begeleidt geïnteresseerde huiseigenaren naar een gezamenlijk en gesubsidieerd funderingsonderzoek. Voorafgaand aan het onderzoek zijn onlangs  20 woningeigenaren uit het Oude Noorden Noord door de wijk gewandeld tijdens de eerste funderingswandeling.

  

De wandeling werd georganiseerd door Urbannerdam en de gemeente Rotterdam. Naast de eigenaren waren Urbannerdam, gemeente Rotterdam, Weerwoord en Woonstad Rotterdam aanwezig. Marco Bekker van het funderingsloket van de gemeente nam de eigenaren mee door het Noordelijk deel van het Oude Noorden en gaf uitleg over de funderingen in de wijk. Hij wees op scheefstaande panden en scharnierpanden  en ook op het plaatselijk soms grote hoogteverschil van woningen in vergelijking met de straat.

Ook werd een kijkje genomen bij een lopend funderingsherstel op de Blommersdijkselaan. Eigenaren toonden zich duidelijk geïnteresseerd in het onderzoek en sommigen hebben zich al aangemeld als contactpersoon.

  

Contactpersoon worden?
Funderingsonderzoek is een gezamenlijke opgave omdat vaak meerdere eigenaren een fundering delen. Samenwerking tussen buren, mede-eigenaren of binnen een VvE is een belangrijke stap naar succesvol onderzoek. Contactpersonen die mensen informeren en verbinden zijn belangrijk voor dit traject. Procesbegeleider Urbannerdam is aanspreekpunt voor hen en voorziet hen van alle nodige informatie.

Als u geïnteresseerd bent om contactpersoon te worden is het fijn als u contact opneemt met Eva Luijendijk of Tim Kapfer van Urbannerdam. Ook voor alle andere vragen over funderingsonderzoek in het Oude Noorden Noord kunt u bij hen terecht.

Ga voor meer informatie of om contactpersoon te worden naar de website https://www.onderzoek-je-fundering.nl/oude-noorden-noord/