Met bergen zakken aarde, bloembakken en een weelde van bloemen komt het Havensteder personeel aangevoerd door Ricardo Woning aangereden. Ze worden verwelkomd door een... Havensteder ondersteunt positivo’s

Met bergen zakken aarde, bloembakken en een weelde van bloemen komt het Havensteder personeel aangevoerd door Ricardo Woning aangereden. Ze worden verwelkomd door een veertigtal bewoners  van de Zwatraflat,die niet aarzelen om de bloembakken te vullen. Lekker met de handen in de aarde. Het blijft niet bij geraniums, ook bol margrieten en Afrikaantjes zorgen voor kleur en fleur.

De bakken worden gemonteerd bij de deuren op de galerij. ‘Het is één van de beter bezochte doedagen’ constateert Ricardo, zichtbaar gelukkig. Voor de harde werkers worden koffie, thee en broodjes geserveerd. Er blijven nog wat bakken over. Ze worden uitgedeeld onder de belofte van onderhouden. Aanleiding van de Havensteder actie is het belonen van positivo’s, het nieuwe motto van de woningbouwcorporatie. Om het in het Engels te zeggen: positive behaviour support.

Tijdens het werk werd er veel gelachen, bewoners en personeel kwamen dichter bij elkaar en vormden een team.