De Hofbogen in Rotterdam is verkocht. In 1908 werden Rotterdam en Scheveningen per spoor aan elkaar verbonden. Een eeuw lang reden er treinen over... Hofbogen, een Rotterdams icoon verkocht

De Hofbogen in Rotterdam is verkocht. In 1908 werden Rotterdam en Scheveningen per spoor aan elkaar verbonden. Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen op dit traject. Daarna gaven woningcorporaties Vestia en Havensteder dit monumentale bouwwerk een tweede leven. Tegenwoordig vind je er tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants. Op het dak van Station Hofplein is een dakpark ingericht, het Luchtpark. De taak van de corporaties en ProRail zit erop, de toekomst is aan de volgende eigenaar: Dudok Groep uit Dordrecht.

 Met hart voor de stad
Op 8 oktober 2018 startte de verkoop van de Hofbogen. Uit de vele biedingen is de koper gekozen op basis van het bod in combinatie met de ingediende toekomstvisie. ‘De Hofbogen is geliefd, de interesse was groot. Wij zien in Dudok Groep een betrouwbare en betrokken vastgoedbelegger met veel ervaring in het ontwikkelen van bijzondere monumenten op een hoog kwaliteitsniveau. Met hart voor Rotterdam zet zij zich in voor het behoud van de stad,’ vertelt Addy van der Knaap, directeur Hofbogen BV.

In de verkoopprocedure vervulde Fakton de rol van strategisch verkoop adviseur en procesbegeleider; BRiQ real estate was de verkopend makelaar. Beiden kijken met de verkopende partijen en gemeente Rotterdam terug op een geslaagde verkoop. Dudok Groep ziet de Hofbogen als een aantrekkelijke en gevarieerde mix van duurzame ondernemers die een binding hebben met de wijk, stad én met de mogelijkheid voor het aanleggen van een dakpark van internationale allure. Dudok Groep bepaalt straks samen met de gemeente Rotterdam de inrichting van het 2 kilometer lange dak. Hierbij betrekken zij de ondernemers, omwonenden, vrijwilligers en lokale initiatieven.

De overdracht van de Hofbogen is naar verwachting in juli 2019. Voor de huurders blijven alle lopende huurovereenkomsten van kracht op basis van geldende voorwaarden en condities.

Bericht van De Hofbogen BV