We bezochten de burendag op het binnenterrein van de Hofdijk en zagen een echt familiefeest. De opstelling was mooi. Een forse glijbaan in de... Burendag hartverwarmend

We bezochten de burendag op het binnenterrein van de Hofdijk en zagen een echt familiefeest. De opstelling was mooi. Een forse glijbaan in de vorm van een luchtkussen. Ze was heel populair bij de kinderen, al waren ze dan kletsnat, het kon hen niet deren.

Bij Esmeralda konden de kinderen armbandjes maken van kralen. Het was een heel secuur werk, maar de resultaten waren mooi.

Een tweede luchtkussen was overdekt en in de vorm van een koe. Het was er constant druk en heel leuk voor de kleintjes. Je kon geschminkt worden. We zagen prinsesjes, jokers en Spiderman. Er werden ook mooie tattoos gezet. Iedereen kreeg lekkere popcorn en er was een heerlijke barbecue met Vega hamburgers, kipsaté en kipfilet met lekkere slaatjes.

Je kon een drankje krijgen en Spiderman maakte de kinderen gelukkig. Het succes van de dag was natuurlijk het optreden van de energieke Jeffrey Saabeel die de zon bracht op deze regenachtige dag.

Ook Jeffrey’s vader was aanwezig achter de draaitafel. ‘I believe i can fly’ zingt Jeffrey en mooie songs gewijd aan zijn dochter die groot wordt en aan zijn zoon, de kleine jongen die hij waarschuwt voor de harde wereld. Ook vader Saabeel zingt. Het is duidelijk waar Jeffreys talent vandaan komt. Met kleine danspasjes zingt vader  Unchain My Heart en New York.

Ontmoetingsfeest

Niettegenstaande het slechte weer komen de buurtbewoners toch opdraven. We zien veel kinderwagens en hele multiculturele gezinnen. Ze omhelzen elkaar. Wil en Hamid stralen.

William van Havensteder is actief betrokken. Het is een formidabel ontmoetingsfeest. Het meubilair moet telkens droog gewreven worden. Iedereen krijgt een gratis lot voor een leuke tombola. Er wordt gedraaid aan een rad.

Veel wasmiddel en wasverzachters ( na het regenweer) en als hoofdprijzen een airfryer en een speciaal koffiezetapparaat. Voor de kinderen zijn er aparte prijsjes. Tot de laatste minuut blijft het publiek swingen en dansen.

Het multiculturele Hofdijk vertoont de nodige samenhang, wat hartverwarmend is.