Ondanks dat het zaterdagmiddag 23 september regelmatig regent, is het duidelijk te merken: steeds meer bewoners en organisaties doen mee aan de burenmarkt op... Ontmoetingen op de Burenmarkt

Ondanks dat het zaterdagmiddag 23 september regelmatig regent, is het duidelijk te merken: steeds meer bewoners en organisaties doen mee aan de burenmarkt op het Ammerssooiseplein. Vooral de optredens van jongeren uit de buurt trekken deze editie de aandacht.

Van dans tot rap, van spoken word tot zang. Malou Moy (spoken word), DJ4AM, Kadisha (zangeres), Msi Rodi (rap), 010 HipHop (dans ) en Goya Dance Studio.

De talentvolle jongeren toveren op deze herfstachtige dag een lach op ieders gezicht. Ondertussen worden er planten en lokale producten verkocht, buurtinitiatieven uitgewisseld en natuurlijk ook gegeten en gedronken. Voor kinderen zijn er workshops, zoals schilderen en boksen.

Bij de kraampjes vinden mooie gesprekken plaats over initiatieven in de buurt. Zo maken de vrijwilligers van de Doe Het Zelf Werkplaats bewoners enthousiast voor het mooier maken van het Schout Heynric Park.

Stichting Tussentuin haalt ideeën op voor de St. Franciscus binnentuin, op steenworp afstand van het Ammerssooiseplein. De gemeente en Havensteder vertellen over Warmtenet en gasloos wonen. Het is duidelijk: er zijn volop ontwikkelingen in de Agniesebuurt!

Volgende keer ook bijdragen aan de markt?: stefan@burokruisbestuiving.nl