Wat begon in het Oude Noorden neemt nu langzaam de rest van Rotterdam over. TRASH can art expo, opvallende prullenbakken gehuld in een ontwerp... TRASH Can art expo neemt Rotterdam over

Wat begon in het Oude Noorden neemt nu langzaam de rest van Rotterdam over. TRASH can art expo, opvallende prullenbakken gehuld in een ontwerp van lokale kunstenaars, steekt over naar Crooswijk.

Het succes van de eerste expositie aan de Zaagmolenkade heeft geleid tot vragen van bewoners om de prullenbakken in hun wijk ook te voorzien van mooie ontwerpen.

Ze zijn de rommel op straat zat en zijn erg positief over de ludieke actie van Tom Praŝtalo en Viola Schaaff. De opvallende bakken moeten een positieve bijdrage leveren aan een schonere wijk.
Trash Art Collective, zoals Tom en Viola zich voor de gelegenheid noemen, is met kunstenaars en bewoners in Crooswijk om de tafel gaan zitten.

Voor deze editie zijn zes nieuwe kunstenaars aangetrokken, Waarom Crooswijk? Tom woont er, maar het gekozen stuk (Linker Rottekade) ligt ook nog eens pal tegenover de eerste TRASH can art expo (Zaagmolenkade). “Door de twee kades met elkaar te verbinden, ontstaat een looproute langs het water, een soort expositie in de buitenruimte”, zegt Tom. Het achterliggende doel is een prullenbak die beter zichtbaar is en daardoor beter gebruikt wordt.  

Viola: “We willen minder vuil op straat en in het water! En gelukkig willen meer bewoners dat.We hebben weer geweldige kunstenaars weten te verbinden aan ons project, die ook echt de achterliggende gedachte omarmen”.

Zo hebben Saskia Haex, Marjolein Delhaas, Mr. Serious, Ultimo 11, Steff Black en Iwan Smit een bijdrage geleverd.