Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld De kinderen spelen gezellig op het Ammersooiseplein vaak vergezeld van vader of moeder. Met belangstelling wordt... Verrassend bewonersinitiatief op Ammersooiseplein

Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld

De kinderen spelen gezellig op het Ammersooiseplein vaak vergezeld van vader of moeder. Met belangstelling wordt gekeken naar de kleurrijke koepeltent en de fameuze poffertjes klapkar. Als eerste gaan de schilders aan de slag.

Het krioelt van de hartjes en hier en daar duikt een rasechte van Gogh op. In de theaterzaal van de Banier is er voor elk wat wils.

Je kan je nagels laten verven, kettingen maken, armbandjes van kralen, tattoos en last but not least: het gezonde fruithapje. Ineens verschijnen engelen met grote vleugels op het plein.

Ze lopen op stelten en zijn vergezeld van een hemels muziekje.

De kinderen dartelen er rond. Eén van hen imiteert met zijn jas de engelen vleugels, een theater in de dop. Iedereen wordt naar de grote zaal geroepen, waar een oosterse magier op stelten en met Turkse fez komt aangerold met een grote kist.

Daarin zit de marionet of is het een levende balletdanseres? Het is moeilijk te raden. De kinderen hebben wel gezien dat ze knippert met de ogen. Als de magiër slaapt bevrijdt ze zich van de touwen en danst het Zwanenmeer op de puntjes van de tenen.

Het publiek is ademloos stil en vol verwondering. Theater kan boeien! Het evenement was een bewonersinitiatief ondersteund door SOL. De meiden van SOL hadden heerlijke hapjes gemaakt als toetje op de middag.

Natuurlijk gingen ook de poffertjes snel van de hand. Vrijwilligster Bernadette draaide overuren. Een buurman met een groot hart en technisch inzicht wist de klapkar dicht en gesloten te krijgen.

Een wel heavy slot gebeuren.