Lees mee met mijn tocht der zuchten en irritaties. Er is een Corona QR code, die je moet / kan / mag  laten zien...

Lees mee met mijn tocht der zuchten en irritaties. Er is een Corona QR code, die je moet / kan / mag  laten zien bij evenementen. Ondanks 2 keurige prikken staat alleen mijn 1e prik genoteerd in het systeem, dus last bij de entree. Dat is raar. Voorlopig red ik me met mijn papieren vaccinatiebewijs. Maar ergens stoort me dit data-gedoetje, het systeem klopt niet. Heb een beker met ‘you can’t beat the system’, soms is dat toch een poging waard. Zeker als ik weet dat ik het gelijk aan mijn naaste zijde heb.

Start met nummer van de Helpdesk Corona (daar zie je dus 1 prik geregistreerd staan): “neen, daar moest ik niet zijn, zijn alleen uitvoerend en gaan niet over de data. Neen ik moest echt naar de GGD.” Ha, bellen naar GGD Vaccinatie en testgegevens. “neen, daar moest ik niet zijn, zijn landelijk. Neen ik moest echt naar de GGD-Rotterdam Rijnmond”.

Ok, we gaan lokaal naar de 010-GGD Rijnmond. “neen, daar moest ik niet zijn, was bij de huisarts geprikt, dus daar moest ik zijn. ….. Maar mijn huisarts geeft aan dat ze al 2 keer de correcte data hebben doorgeven? Ohh, dan moest ik bij het infonummer coronavirus zijn”. Afijn, woman on a mission, ik geef niet op, die gebeld. Het infonummer RIVM algemeen: “neen, daar moest ik niet zijn, zij doen geen data, ik moest naar het RIVM.

Toen belde ik RIVM 030-2749111. Ja, hehe iemand die t snapte: “neen, daar moest ik niet zijn, moest terug naar de huisarts………we praten HKV portaal, huisarts moet 088-9324332 bellen (iets met pas 421)…………… Ok, ik afspraak met de huisarts. Daar trof ik een vervangende huisarts – die het probleem volledig begreep want had het zelf ook meegemaakt – doch alleen MIJN huisarts met een eigen praktijk kan in het systeem en iets invoeren. Ja, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Computer doet nog steeds neen, hé!

Toren van Babel
Waar maakt ze zich druk over? Toren van Babel-problematiek! Dat je een systeem maakt voor 17 miljoen mensen en dat deelnemende partijen er een bureaucratisch monopoly of een tredmolen van maken. Dat een enkeling de routes precies snapt ok, maar dat het merendeel aan de telefoon het niet weet en dat ze allemaal maar gewoon wat zeggen.

Dat ze letterlijk van het kastje naar de muur doen en het hen echt niet interesseert. Men wimpelt je af, weg… Zonde van de tijd en het geld. Geld dat over de balken klotst. Als je nou 1 keer een vraag krijgt….ok, maar bij 2 / 3 of  meer, dan zou het toch je goddelijke plicht moeten zijn om dat even uit te vogelen? Zonder schaamte of schuldgevoel gewoon mensen verkeerd voorlichten?

Is dat Nederland anno 2021? Doet dat Corona met mensen? Kan niemand even hier de regie nemen? En professionals goed informeren?? Maar wel je beleid op die QR code baseren, internationaal! Regel het gewoon nou eens goed, verdulleme!

De poppenkast regeert
Yep! Corona doet nog meer, zet aan tot geldverspilling tot een hogere macht. We komen in de buurt van Belgische formatie rampenplannen. Rutte tikt 15.000/maand. Een kamerlid een kleine 10.000. En wat hogers daar tussen in. Dan hebben we nog allerlei ondersteunende medewerkers… Zeg dat 1 maandje FORMEREN zeker 5 ton kost (voorzichtige inschatting). Dan is men nu 6 maanden bezig en zijn we minimaal 3 miljoen salariskosten verder!

Is dat niet een beetje veel geld voor deze poppenkast & kleuterklas & theekransje? Met geld smijten in s’ lands belang? Zes maanden lang om de Ego-Zon van Rutte heen draaien? Hij wil alleen met de partijen verder die hem NIET weg wilden stemmen met de Motie van Wantrouwen (dus Mark is positief inzake CU, CDA, D66 en VVD natuurlijk).

Nu laat ie de andere partijen weten: jij was tegen mij? Met jou wil ik lekker niet. Je bent mijn vriendje / vriendinnetje niet. O, als jij dát wil, dan wil ik dát niet, maar dan wil ik dàt. Sorry hoor, maar van professionals met een dergelijk salaris zou je iets meer inhoud mogen verwachten.

Alsof er geen grote landelijke problemen zijn, ik bedoel er is genoeg te doen. Zoals nu het CDA ineens het thema voltooid leven – waarbij je boven de 75 eruit kan en mag stappen – belangrijker is dan Groningen, klimaatdoelstellingen, de Belastingaffaire etc.

Neen CDA wil niet met D66, pff. Wat dient dit niet-formeren nu? Durven ze eigenlijk de problemen niet aan? Ik hoop dat Remkes hier doorheen prikt. Zet dat ego opzij (heb t shirt met Eat the Ego, leuk voor aan de formatietafel!).

Kunnen we stoppen met partijtje spelen? Zullen we eens inhoudje doen?? Misschien beter inzetten op AI? Met een politieke schaakcomputer die alle politieke moves in de stemmingen relateert aan de kamer samenstelling en kabinet duur.

Vanuit die geheugencapaciteit voorspelt de computer wat inhoudelijk logisch gedrag in de Tweede Kamer wordt?? Is het met AI niet beter formeren? Ik snap de theorie van “The science of muddling through”, maar zo Nederland wordt een risee, zet zichzelf te kakken.

We lossen niets op met dit schimmige politieke schaakspel om niets. De burger wordt helaas voor het lapje gehouden. En sorry, dit is voor mij geen democratie, maar een schijnvertoning.

Gewoon een zakenkabinet
Weg ermee! Weg met inbreng op basis van partij. Weg met minderheid- of meerderheid opties of politieke compromissen etc. Op naar inhoud met gewoon de beste inhoudelijke deskundigen op dossiers en ministeries, die met elkaar samenwerken om problemen op te lossen.

Of wat ook kan: voor ieder maand langer formeren 33% van het salaris inhouden.

Of: laat ze hier maar in de Rotterdamse Salon komen formeren, dan was het gauw afgelopen met dat ego-gedoe. Of Louis van Gaal for president met coach Remkes?