De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld We waren bij de vernissage van de tentoonstelling Closer in de fotogalerie Ballon Rouge op de Zaagmolendrift... Ballon Rouge viert liefde en intimiteit

De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

We waren bij de vernissage van de tentoonstelling Closer in de fotogalerie Ballon Rouge op de Zaagmolendrift 24. De galerie is splinternieuw en ziet er schitterend uit wat de afwerking en de belichting betreft. Zeven fotografen namen deel aan de expositie.

Bij binnenkomst stoten we op het werk van Wouter Le Duc. Zijn damesportret speelt met het licht en lijkt wel een schilderij van Vermeer.

Naast de damesportretten onder de naam Echo prijkt het werk van Lisa van der Rhee, een koppel voor het open raam dat baadt in het zonlicht. Under The Same Sun is de titel van het werk. Liefde heeft geen kleur, leeftijd, ras of religie: De foto’s onderlijnen dit statement op ontroerende wijze.

Oudere koppels vertellen ons dat liefde weer terug opbloeit. De fotograaf maakt deel uit van de beleving en kan er zo vorm aan geven. We botsen op de nostalgische foto van Vincent Mentzel. Een hippie koppel zit op het gras bezaaid met resten in het Kralingse Bos. Lange haren, tas met vissen sterrenbeeld, hasjpijp, en een meisje dat de fotograaf aankijkt en deelgenoot maakt.

Twee Indo meisjes vormen verderop een portret. Mooi hoe de ene speelt met de haren van de ander. Het werk heet dan ook Touch.

De expositie werd geopend met verfrissende dichtregels over sprakeloos zijn en meegaan op het ritme van de wind, over het liefdes commando dat vóór de troepen uitloopt, over verdwalen en niet gevonden willen worden. Zo wordt de fotografische intimiteit vertaald in woorden.

Galeriehoudster Marlike Marks, van wie er het meeste prachtige werk hangt, doet de officiële opening. Closer bracht heel diverse kunstenaars samen en maakte je deelgenoot aan intimiteit en liefde zoals ook de fotografen het hebben ervaren.

Galerie Ballon Rouge is open op woensdag, vrijdag en zaterdag.