Het eerste wat me opvalt in het totaal getransformeerde Doktershuis op de Bergweg zijn de fantastische grote ringen met bloemen en edelstenen. Ook de... Barokke kunstenares in Doktershuis

Het eerste wat me opvalt in het totaal getransformeerde Doktershuis op de Bergweg zijn de fantastische grote ringen met bloemen en edelstenen. Ook de kleine ringen ontbreekt het niet aan charme.

Ik bewonder de rubberen kettingen met haakwerk en parels en een kleurrijke papagaai. Op een stukje boomstam staat Lady E Design. De poster van de expositie die bezocht wordt door een dertigtal kunstminnenden spreekt boekdelen.

In het midden een veelarmige god in lotushouding en een tekst als Just Me, Esmeralda Mertens- Meelhuijzen. Ontroerend zijn de lijstjes met fijn penseelwerk geïnspireerd door geishas, Madonna, boeddha en engelen. Sterk is het symbolisch karakter van dit monnikenwerk, de engel en het embryo, de engel en de mensenschaduw.

Knap hoe het boeddha hoofd uit de boomstam groeit. Het meesterwerk is ongetwijfeld de Frida Kahlo te midden van rozen. Samen met de irissen in gouden lijst, werden beide geëxposeerd in de Kunsthal. Een uniek stukje barok en daar houden wij Vlamingen van toch ? Esmée let op de details, alles moet kloppen. Een heerlijke expositie!