Galerie Kobalt & Co bestaat 1 jaar. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen een aantal jonge kunstenaars. Ze konden het afgelopen jaar quitte draaien... Een podium voor beeldend kunstenaars

Galerie Kobalt & Co bestaat 1 jaar. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen een aantal jonge kunstenaars. Ze konden het afgelopen jaar quitte draaien wat een prestatie is. Ze vierden deze verjaardag uitbundig met een High-Tea en een High-Wine en natuurlijk met de heerlijke Dudok taart.

Bij het binnenkomen worden we getroffen door de ogen van Marie Carmen Villicena die je aankijken en hoop geven. De houtkool tekening wordt geflankeerd door een treffend naakt. Heel anders is het korzelig landschap van Hymen van Keulen. Diana van Wijk maakt spetterende bloemen met veel licht terwijl Peter van Dijen danst met schaduwen.

Brighart maakt in haar werk licht op donker waar. Na de langste nacht gaan we weer naar licht. Voor velen is dit een periode vol feest en gezelligheid voor anderen juist een tijd voor bezinning en reflectie.

Ed Schaap schildert wonderlijke vogels met olieverf. Heel gedetailleerd, ook andere specifieke schepsels krijgt hij op het linnen. We ontmoeten Eveline de Bruijn die in een glas en lood schilderij een ontspannen vrouw toont. Dat is het leuke van Kobalt dat je in gesprek kunt met de makers.

Opvallend zijn verder de geschilderde strips met onder andere een selfiemaakster van explosies. Mooi is ook het reuze poppenhuis. In een etalage prijken snuisterijen als een kalender en een puzzel van de stadstekenaar Jeffrey de Bruin. Mooi is de keramiek van Esmeralda.

Ook Goud van Noord is van de partij. Met de kinderen maakten ze een groot muizenhuis. De kunstenaars hebben dit jaar veel workshops gegeven zoals collages maken en etagères. We kunnen niet weerstaan aan het keramiekwerk van Tjitske Koopmans. Mooie onderzetters met ragfijne plantmotieven.

Na een lekkere taart verlaten we de feestelingen met een warm gevoel.