De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld We worden verwelkomd in deze nieuwe expositieruimte door Diana en zijn net op tijd voor de... Expositieruimte Kobalt & Co  in Wonderland

De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

We worden verwelkomd in deze nieuwe expositieruimte door Diana en zijn net op tijd voor de onthulling van prachtige collages op de gevel, het werk van Pinko B.Art  De kunstenaar geeft tekst en uitleg. We kijken naar een theatrale wereld, een stoet zoals in het lied van Boudewijn de Groot.

Het leven is een schouwtoneel waar iedereen zijn rol in speelt. De schilder wordt er deel van. Het werk zit vol symboliek. Zo zien we een koninkrijk van 1,5 meter met een knipoog naar corona. De kunstenaar wil de kijker laten nadenken. Hij verlaat het pad van de logica die je van A tot B brengt. Fantasie brengt je overal.

Zijn geboortejaar is het jaar van de geit, een creatief symbool. We hebben het over relativeren. De schilder verwijst naar het knekelpark in de Parijse catacomben.

Bij binnenkomst in de ruimte zien we meiden hoofden op bloemstengels van de hand van Annet Scholten. Jeffrey de Bruin maakte een kleurrijke schets van het voormalige Correct gebouw. We bewonderen verder werk van Pinko B: een Don Quichotte die vecht tegen kerncentrales en een trio met een reuze grammofoon als hoofd. De maker reageert tegen de overinformatie, alleen de vogel is vrij. Een pakkend beeld refereert aan herinneringen. Etalagepoppen aan de bar herinneren aan de corona tijd.

Human Birds

Marjon Trap maakt mooie one shot fotografie van bloemblaadjes. Dorchess schilderde Human Birds, kinderen met vleugels in een glitterpakje dat me doet denken aan mijn kleinkinderen. Mikal Brejaart maakt verrassende landschappen in glas.

In plastic zakken wordt glas gestopt en gesmolten in de oven op 750 graden. Het resultaat is verbluffend. Patricia de Wolf maakt organische klei sculpturen. De Make Love not War van Jole Art blijft inspireren. De Super Kauw van Hella de Boo moet de mensheid redden.

Pieter van Dijen gebruikte gebroken glas foto’s voor zijn thema Disintegration. We drinken een wijntje in een gezellige sfeer. Even dromen we weer van  de Route Du Nord. Hop naar de Open Atelier Dag.