We stappen de galerie binnen en worden verwelkomd door Diana. Aan de muur bij de entree hangen talrijke getekende portretten van Rotterdammers van de... Galerie Kobalt

We stappen de galerie binnen en worden verwelkomd door Diana. Aan de muur bij de entree hangen talrijke getekende portretten van Rotterdammers van de hand van Nathan van der Veer. Ze zijn sprekend en kleurrijk. De meeste van deze BR-ers brachten ook de galerie een bezoekje.

Voor het uitstalraam van Kobalt prijkt het schilderij van een Afrikaanse Schone door Katja Strik. Aan de overzijde van de portretten prijken de fotoshoots van Peter van Dijen.

Ze zijn gemaakt tijdens de corona tijd en brengen op weinig gemanipuleerde wijzen dans en beweging in beeld. Peter organiseerde bij zijn eigen Expo een hele dansvoorstelling. In maart worden al deze buren kaal en is er ruimte om te spetteren. De enige eis is dat de muren weer superwit worden opgeleverd.

Het gaat in totaal om vier wanden’. We ontmoeten kunstenares Katja Strik die voor het eerst exposeert. Het werd een overzichtstentoonstelling met prachtige werkjes als ‘High Heels’ en een zelfbewuste dame met als titel ‘What?’.

Ook ‘Naughty’ is een aansprekend werkje. Aan de overzijde zien we heel ander werk van de schilders Remi van Aarde en Tim Soudhaba. Het zijn kunstenaars met een bijzondere humor die hun kleurrijke doeken beschilderen tijdens het koken. Achteraan treffen we het kunstwinkeltje aan. 1% van de opbrengst gaat naar de stichting.

Bezijden het winkeltje exposeert Christy de Wit met aquarellen van fragiele typetjes. Diana toont haar eigen atelier vol impressionistische kleurenpracht. Ze licht een tipje van de sluier op betreffende toekomstige exposities.

Er komt een expo rond Music Inspired Art ‘Sound of Art’. In samenwerking met Goud van Noord wordt aandacht geschonken aan graffiti kunst en street art voor een doelgroep van jongeren tussen 9 en 12 jaar.

Een andere expo wordt ‘Joy, never stop playing’. 3 maanden lang komt er een Lego lab. Kobalt en Co zit tussen de galerie en het buurthuis in. Ze willen laagdrempelig zijn. Vrij entree, centraal punt voor Pakje Kunst, ateliers, workshops, exposities, adviseren, faciliteren en vooral verbinding zoeken met de buurt.