23 december maakten we in het Jan van der Ploeghuis een gezellige dichtersmiddag mee.De belangstellenden werden aan het dichten gezet en op heuse kerstkaarten... Gezellige dichtersmiddag met silent disco

23 december maakten we in het Jan van der Ploeghuis een gezellige dichtersmiddag mee.
De belangstellenden werden aan het dichten gezet en op heuse kerstkaarten werden de mooiste wensen gezet. De bedoeling was mensen die het moeilijk hebben in deze kerstdagen een hart onder de riem te steken.

Dichters als Montana, Kylie en Menno Smit gaven een extra jus aan het wensenpakket. Montana heeft het over verloren vriendschappen. Ze trapt op het kindje Jezus dat uit het kribbe is gevallen. Tot over mate van ramp breekt de mooiste kerstbal. Overal liggen scherven. Ze krijgt een massage aan de voet, wat hebben we het goed. Ontroerend is haar contact met de oudere vrouw, met lipstick in haar rimpels. Kylie Mirer vraagt zich af waar het sociaal kompas is gebleven bij de meute die elkaar verdringt om hun berg boodschappen af te rekenen.

Het jongetje dat sip naar de grond kijkt: ‘Ik zie de wereld, maar de wereld ziet mij niet’. Montana houdt niet van ballen in de boom. Ze kiest voor de piek die heerst over alle ballen.

De liefde is het belangrijkste niet wat ze je doen geloven. In deze barre tijden is er geen Canadees die je redt. Menno Smit werd verliefd op foute ogen. Hij werd verliefd onder een verkeerde maan. ‘Dans met mij door de wereld. Wees niet al te stil. Ik heb op je gewacht’.  

Hij vraagt zich af wat de dood is. De eekhoorn maakt zich geen zorgen over het klimaat. ‘Er zullen altijd eikels blijven’. ‘Laat mij je vannacht verwarmen, pak alles van me, kus mij zacht, sluit je ogen’.

Heerlijke kerstmaaltijd met sterren kok

De bewoners van het Van Der Ploeghuis en de omwonenden konden genieten van een kerstmaaltijd van kwaliteit. De opkomst 80 man, was overweldigend. En smakelijk groentesoepje was de entree. Je kon dan kiezen tussen zalm, lam of kip.

Alles werd op Caribische wijze bereidt met specifieke kruiden. Toetje was kruimel appeltaart of puddingsaus. Alles was zo heerlijk bereid dat velen zelfs voor een tweede keer aanschoven.

Zo’n kerstmaaltijd hadden de mensen verdiend in deze moeilijke en donkere dagen. Knap werk van kok Lee, Sandra en Lilian. Het geheel werd afgesloten met een silent disco. Het feest was spetterend.