2021 was een bewogen jaar voor het Jan van der Ploeghuis. Doel is de buurt naar binnen te brengen tot wederzijds profijt. We werden... Jan van der Ploeghuis verbindend cultuurcentrum

2021 was een bewogen jaar voor het Jan van der Ploeghuis. Doel is de buurt naar binnen te brengen tot wederzijds profijt. We werden geconfronteerd met de corona beperkingen. De kantine als ontmoetingsplek werd gesloten. Het reuze Atrium met subtropische tuin bood soelaas. 30 tot 40 mensen beneden en even zoveel op de balkons.

Met de uitvoering werd constant geschoven. Sommige gezelschappen zegden af en verplaatsen naar het volgende jaar, toch werd een kwaliteitsprogramma tot stand gebracht dat bestond uit een reeks van kleine gezelschappen zoals Joanne Romeijn zangeres en pianiste die een Codarts opleiding volgt.

Chenzira zangeres begeleid op de piano door haar bekende leraar Cherly Zeeuw, een performance van Elvis Presley, Flamenco met zang, gitaar en danseres.

Op Pinksterdag zorgden Michiel en Wijnand, twee bewoners van het huis en muzikanten voor een negenkoppige multiculturele band met leadzanger Omar uit Senegal met liederen uit de steppe.

De Pakistaanse Sirin bracht gevoelige songs.

Een Hollandse klassieker Rita Young kreeg zowel het Hollandse als het Surinaamse deel op de vloer.

25 juni was het spectaculaire optreden van Full Moon een echte Afro band met djembe ’s, drums, gitaar, en heel veel plaatselijk talent. Fratsen verbonden we met buurtbewoners. De jonge dames maakten opnames van zingende van der Ploeg mensen en zetten dit op cd.

Het dak eraf
Vanaf medio juni tot medio augustus werd het dak van het Atrium vervangen. Met een reuze kraan werden spanten opgetakeld en plastic werd vervangen door glas.

Het hele ventilatiesysteem werd nog verbeterd, jammer genoeg ten koste van de tuin, wat hopelijk wordt gecompenseerd.

Gelukkig kon dan weer de kantine open, deze setting was te klein voor het grotere Keti Koti, wat pijnlijk was.

In september krijgen we Jazzlab en Drum Drum, een muzikaal meespeel programma voor de kinderen uit het Oude Noorden.

Oktober brengt Marjolein Meijers met Lust ( hebben we wel ) en de Reuze Dwerg een beeldrijk en muzikaal Russisch sprookje.