North Sea Jazz North Sea Jazz streek zoals elk jaar ook neer in het Jan van der Ploeghuis met de inspirerende band Ruigrok. Met... Muziek in Noord

North Sea Jazz
North Sea Jazz streek zoals elk jaar ook neer in het Jan van der Ploeghuis met de inspirerende band Ruigrok. Met schuiftrompet, elektrische gitaar, drums, toetsenist en een beeldschone zangeres met rode haren wisten ze het publiek enthousiast te maken.

Ze speelden mooie jazzy arrangementen rond bekende liedjes en met Argentijnse dansbare melodieën kregen ze zowat iedereen op de vloer.

De groep kwam naar het huis door bemiddeling van de Piet Roovers stichting die het opneemt voor oudere kunstenaars en sinds kort een buurtatelier heeft in van der Ploeg waar Antoinet Deurloo schilderles geeft en Michiel als muzikant – bewoner djembe les geeft.

De corona gooide een tijdje roet in het eten maar nu draait het atelier op volle toeren. De stichting en Woonbron koersen op een mix van kunstenaars en senioren die elkaar kunnen ondersteunen en zorgen voor een leuke sfeer.

De band speelde in de kantine omdat het Atrium een nieuw glazen dak krijgt, een gigantische Woonstad operatie waarbij zowel de spanten als de plastic dakbedekking worden vervangen. De hele operatie duurde van medio juni tot eind augustus. Door de noodzakelijke stellingconstructie werd de hele subtropische tuin zowat vernietigd. Het herstel gebeurd via vrijwilligerswerk.

Woonstad draagt de kosten van het planten en bomen materiaal. Ok de computergestuurde bewatering wordt hersteld.

Bertus en de TjetSetters
Bertus en de TjetSetters waren te gast in de Jan van der
Ploeg kantine die na de corona perikelen weer haar deuren open zetten voor de buurtmaaltijd.

De enthousiaste muzikanten brachten echte Hollandse rock waarbij het publiek uit zijn bol ging.

Natuurlijk werd enige afstand gehouden en was het aanvankelijk onwennig. Uit volle borst werd meegezongen.

De TjetSetters geven een vleugje nostalgie en nemen je mee in de roerige wereld van de 70-er jaren. Het van der Ploeghuis wil van de vrijdagavond weer een ontmoeting maken via maaltijd en entertainment vanaf 17 uur.

Struinen in de tuinen
In het kader van het Noordse Struinen in de Tuinen trad dichter Menno Smit op in de subtropische tuin van het Jan van der Ploeghuis. Dit gebeurde in combinatie met het muzikale duo ‘ Blind Vertrouwen ‘. Muziek en gedichten speelden naadloos op elkaar in.

   

Menno’s dochter en Jimmy de zoon van de gitarist werden lyrisch bezongen. Ontroerend was de herinnering aan de moeder, de opoffering, de warmte, de verwijdering en de behoefte om alsnog haar even te omhelzen. Menno fileerde het Oude Noorden en het Blind Vertrouwen duo bezong Crooswijk met een vleugje nostalgie: de man met de honden en de jeneverneuzen.

Menno Smit schetste wat cynisch café de Ridder met de vrouwen op de kruk, de levenslange pokeraars en de dromer achter de bar. Het muzikale duo speelde de dronkenlap en zijn leugenachtig walhalla. Smit kondigde het vervolgprogramma van 3 oktober 12.45 uur aan met dichters Jana Beranova en Edwin de Voigt.

Ongeveer 50 man publiek werd bereikt. Opvallend was dat het een warme en geïnteresseerde groep was.

Tenslotte werd Rotterdam bezongen door Blind Vertrouwen en door Menno dichterlijk omarmd.

Ook bij Oogstmetmij mee in Vijverhofstraat was het feest. Te midden van groente en fruit trad B. Sallons aka AliaZ op in bijzonder relaxte sfeer en een stralende zon.