In het kader van La Rebellie was er weer een muzieksessie bij de Rotterdamse Salon op zondag 10 oktober. Rumoer in de Salon werkt... Rumoer in de Salon


In het kader van La Rebellie was er weer een muzieksessie bij de Rotterdamse Salon op zondag 10 oktober. Rumoer in de Salon werkt met improvisatie van musici en dansers en geeft een nieuw, modern muzikaal-­theatraal concert.

Uitvoerenden waren: Saxofoon/Hannah Koob. Klassiek accordeon/Gertie Bruin, Cello/Marlon Dek. Alt-verteller/Meriam de Korte. Het Ensemble speelde composities naast improvisaties op de gedichten. De muziek was van bijzondere componisten uit o.a. Denemarken, Duitsland en Engeland (zoals Britten, I. Strawinsky, L. Kayser).

Het Ensemble speelt juist in monumenten en bijzonder erfgoed.

Eerder traden zij op in Radio Kootwijk en verschillende voormalige koetshuizen, het Stoomgemaal te Lemmer en fabrieksgebouwen. De architectuur en de akoestiek van de ruimte is daarin medespeler.

Daarom was de mooie locatie in de Rotterdamse salon een buitenkansje en kon het publiek vanuit verschillende hoeken en nissen de voorstelling volgen.

Een Scandinavische sfeer werd neergezet met de gedichten, die geïnspireerd zijn op de schilderijen van Edvard Munch en geschreven door Meriam de Korte (Spitzuur-Poëzieweek mes heures de pointes) en beeldend kunstenaar Jan Kerkhof.

Titels van de gedichten: De Kamer/Rumoer in in de salon /De vrouwelijke kruissteekridders /De meisjesfjord /De gemene klok/Spitzuur.