Studio de Bakkerij maakt al tien jaar lang op open monumentendag een theatrale voorstelling rond een monument. Dit jaar werd de Wasserij uitgekozen, de... Theatrale wandeling in Wasserij

Studio de Bakkerij maakt al tien jaar lang op open monumentendag een theatrale voorstelling rond een monument. Dit jaar werd de Wasserij uitgekozen, de vroegere wasserij van het Bergweg ziekenhuis.

De kinderen werden meegenomen op een theatrale rondleiding. Het stuk is gebaseerd op echte verhalen, wel enigszins gedramatiseerd. De Wasserij kreeg witte was van de patiënten en groene vanuit de operatiekamer.

Soms zat er een vinger bij die groene was. Het verhaal van de rondleiding gaat als volgt. Kinderen zijn op zoek naar de ring van hun oma. De oma van Jet en Herman is tijdens een operatie in het ziekenhuis haar ring kwijtgeraakt.

Waarschijnlijk is deze in het wasgoed terecht gekomen. Ze komen op geheime plekken en maken kennis met bijzondere medewerkers van De Wasserij en het ziekenhuis.

In de kelder ontdekken zij een oudere zuster, die nu schoonmaakster is. Ze verzamelt en exposeert alles wat zij vindt. En dat is wat. In het voorjaar 2024 worden ook scholen voor de theatrale wandeling uitgenodigd.