Het Snellemanplein staat vol met milieu gerelateerde spellen, geïntroduceerd door Gemeentewerken en SOL. Meisjes kleuren tekeningen van afvalverwerking. Bij de stand van Gemeentewerken vindt... Basic Milieu Educatie

Het Snellemanplein staat vol met milieu gerelateerde spellen, geïntroduceerd door Gemeentewerken en SOL. Meisjes kleuren tekeningen van afvalverwerking. Bij de stand van Gemeentewerken vindt je boekjes van Rotterdam Circulair, brood dat niet bestemd is voor de ratten, kleine vuilniswagens als kindercadeautje en een oorkonde voor wie goed bezig is.

Afval scheiden is de boodschap en gooi je afval in de bak. Kinderen gaan blikken gooien. Je kan aan het rad draaien en zo bepalen welk soort afval in welke bak moet. Dat gebeurt dan met een basketbal.

Ook met een voetbal hoor je te scoren in het juiste gat: papier, glas, groente of restafval. Het gaat hier om basic kinder voorlichting. Marokkaanse ex-basketballers leren de kinderen hoe ze met de hand de basketbal moeten sturen. Ze kunnen hem op één vinger laten draaien.

Een theater speelster verbeeldt een zwaan die plastic eet. Kinderen kijken vol verbazing als er vervolgens plastic uit het ei komt dat ze heeft gelegd. Het parkje bij de Julianaschool ligt vol prikkers en vuilniszakken. Aan de slag. Een actieve dag voor vijftig deelnemers, hele gezinnen.