Meer foto’s kan je vinden op Noord010inbeeld Aan het einde van de Klimaatweek werd de Krajicek Playground op de Kop van Noord feestelijk heropend.... Sportvloer van 90.000 gerecycelde tennisballen

Meer foto’s kan je vinden op Noord010inbeeld

Aan het einde van de Klimaatweek werd de Krajicek Playground op de Kop van Noord feestelijk heropend. De vernieuwde sportvloer is een primeur in Nederland. Deze is gemaakt van 90.000 gerecyclede tennisballen.

Leendert Vermeulen (afdelingshoofd Sport, Natuur & Recreatie gemeente Rotterdam) en Gerlinde van Raalte (directeur Krajicek Foundation) hadden de eer om samen met genodigden en kinderen uit de buurt de vernieuwde Krajicek Playground te heropenen.

Het is de eerste Playground in Nederland waar de nieuwe ondergrond volledig is gemaakt van gerecyclede tennisballen. Elk jaar worden in Nederland 5,5 miljoen tennisballen gebruikt: 95% belandt in de prullenbak, verbrandingsoven of via een omweg in de natuur.

Via het ABN AMRO Open tennistoernooi en ruim 200 tennis- en paddel verenigingen werden 90.000 tennisballen ingezameld en gerecycled tot de nieuwe sportvloer.

Tijdens de heropening organiseerden medewerkers van SOL, Buurtlab, Sportbedrijf Rotterdam en Scholarshippers van de Krajicek Foundation verschillende sportieve activiteiten voor de buurtkinderen. Voor veel kinderen was dit de eerste keer dat ze een tennisbal serveerden.

Jolanda Jansen (directeur Rotterdam Ahoy en bestuurslid Krajicek Foundation) verraste 6 Krajicek Scholarshippers van de Krajicek Foundation met een gouden tennisbal als erkenning voor hun grote inzet voor sport- en spelactiviteiten op Krajicek Playgrounds en in buurten. Tenslotte wierpen de kinderen op de playground tientallen tennisballen de lucht in.