Sint De Sint kwam in volle glorie naar het Jan Van der Ploeghuis om de opa’s en oma’s en hun kleinkinderen te verwennen. Het... Evenementen in Jan van der Ploeg

Sint
De Sint kwam in volle glorie naar het Jan Van der Ploeghuis om de opa’s en oma’s en hun kleinkinderen te verwennen. Het evenement begint met de circuspieten die allerlei kunstjes doen met fietsjes, draaiende schotels, wapperende doeken, hula hoops, door de lucht vliegende kegels.

De kinderen werden actief ingeschakeld en kregen een verkorte circusopleiding. Dan ging het richting kantine waar een heuse kinderdisco met stroboscopen werd opgezet. Menno Smit nam de leiding met een glitterpak en gouden hoed. De stopdans werd geoefend en natuurlijk een speciale dans voor de Sint waarop werd gewacht. Deze had zich vergist en zat in het Hoge Noorden.

Dan maar kleurplaten invullen op zoek naar mooie combinaties. Dan komt de Sint met een schitterende baard en een verrassend kostuum. Hij wordt vergezeld door de hoofdpiet en natuurlijk de circuspieten.

De kinderen krijgen cadeautjes. De circuspieten zorgen voor een acrobatisch zwemnummer. Een leuke middag!

Ook in het Rottekwartier werd het Sinterklaasfeest uitbundig gevierd.

Wel twintig kinder pieten met alle kleuren van de regenboog klommen met boterstaven de trappen op van de portieken om de bewoners te verwennen met boterstaven. Een heerlijke bonte stoet met een wel bijzondere Sinterklaas.

Brasa Dey brengt beweging
Zeker 100 bewoners namen deel aan het feest van Brasa Dey, de viering van 49 jaar onafhankelijkheid van Suriname. Een negenkoppige band bracht heerlijke opzwepende muziek in het grote Atrium van Jan van der Ploeghuis.

Het was bijtend koud zeker omdat de Electra van de dakluiken nog niet was geïnstalleerd.

Er werd op afstand gedanst onder de open luiken, echt hartverwarmend. Rosie zorgde voor heerlijke hapjes van bamboesoep tot saté, van grote loempia’s tot diverse amuse gueules.

Het was de laatste uitwaaier tot 20 uur. Het belangrijkste was de echte ontmoeting tussen de diverse Noorderlingen.

De keuze van S Eleven een professionele band met topmusici onder leiding van pianist Cherly Zeeuw was een schot in de roos.

De rollercoaster werd afgewisseld door charme zangeres Chenzira en virtuoos pianospel op de huisvleugel.

De band speelde wel drie uur en het geluk van de deelnemers kon niet op.