Een uitgebreide reportage kan vinden op Noord010inbeeld, dag 1, dag 2 Een weekend lang werd het Noordplein omgetoverd tot het plein van het Feestival,... Feestival

Een uitgebreide reportage kan vinden op Noord010inbeeld, dag 1, dag 2

Een weekend lang werd het Noordplein omgetoverd tot het plein van het Feestival, een driedaags cultureel evenement met voorstellingen en workshops voor jong en oud. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober toonde Rotterdam Noord wat het in huis heeft op het gebied van talentontwikkeling en wijk samenwerking.

Feestivał sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Giga Groen’. Vandaar dat het Feestivał dit weekend werd omgetoverd tot ‘Gi-Ga-Groenste festival van Noord!’

Na het uitdelen van 1000 bomen en zaailingen door het Rotterdamse Milieucentrum ging het los met Circus Klomp en werden in verschillend tenten en op het plein creatieve workshops gehouden terwijl er in de nieuwe grote circustent van het Rotterdams Volkstheater mooie dans en muziek optredens plaatsvonden.

De feestelijke slotdag kon ouderes en kinderen aanschuiven aan een rijke brunch verzorgd door actieve wijkbewoners en uitgeserveerd door vrijwilligers en begeleid met life muziek door de Tentband en Pierre. In de Creatent van de Kleurbende werden weer tientallen figuurtjes van kleurklei gecreëerd door kinderen en hun ouders.

Er was een gevarieerd cultureel programma op het Feestival terrein. In de circustent werden bezoekers getrakteerd op komieke optredens door de Bokser en goochelaar Ollie Quist en op Zuid-Amerikaanse dansen door Nuestra Casa. En Lily en Yanninck gaven een mooie dansvoorstelling.

Circus acteur Marius verraste met diabolo acts met Latino muziek op de achtergrond en met hem ging iedereen los op de dansvloer toen de Son del Sofa band life optrad. Feestival eindigde met een uitbundig dansfeest!

Het Feestival werd georganiseerd door het Rotterdam Volkstheater en Stichting Kinderparadijs Meidoorn in samenwerking met meer dan 20 organisaties uit Noord, zoals, Stichting Groengoed, Cult North en Centrum voor Jeugd en Gezin. Ze zetten zich in om de (culturele) ontwikkeling van kinderen én van de wijk te vergroten.