Het Poezie Lagogo festival aan de Bergse Voorplas was zowat het enige woordkunst festival festival dit jaar. We keken er naar uit. Festival directeur... Lagogo Festival, festival op de plas met een  scheutje Oude Noorden

Het Poezie Lagogo festival aan de Bergse Voorplas was zowat het enige woordkunst festival festival dit jaar. We keken er naar uit. Festival directeur Edwin de Voigt, Oude Noorderling, wist een keur van dichters aan te trekken. Bekende namen als Abdelkader Benali, stadsdichter Anne Vegter, Menno Smit, Jana Beranová waren van de partij. Naast het luisteren naar voordrachten op het podium kon je samen met een dichter of muzikant met een bootje over de plas varen.

Twintig minuten lang werd je vergast op gedichten en liedjes, een artistieke rondvaart. Bij het uitstappen zien we alleen maar stralende gezichten.

Dat dichters geen vreemde zolderkamer bewoners zijn bewijst de thematiek van hun optredens: vluchtelingen, klimaatopwarming, man en vrouwenrollen en natuurlijk de liefde. Het terrein liep vol toen Jan Rot mooie songs van zijn rijke repertoire speelde. Dit was voor veel bezoekers een emotioneel moment.

Het weer was overtrokken en druilerig, maar dat kon de pret niet drukken.

Blind Vertrouwen zorgde voor een muzikaal entertainment intermezzo met liedjes over zowat alle ziektes die de wereldbol nu teisteren.

Het festival kreeg 75 inschrijvingen, het toegelaten maximum. Met enige tegenzin werden hekken geplaatst, een eis van de wijk vreemde veiligheidsregio. Gelukkig brachten dichters en muzikanten ons in een andere droomwereld.

Ook jazzy en gipsy performances brachten luchtigheid.

Alle aanwezige dichters zijn vertegenwoordigd in de wandelroute Route Lagogo met raamgedichten en op de gratis Versapp. Er zijn nu 51 gedichten te beluisteren in het hele gebied Hillegersberg-Schiebroek.

Het festival is georganiseerd door Rotterdam Revoluties i.s.m. Stichting de Zoek naar Schittering, bewoners en ondernemers. Ondersteund door Cultuur Concreet en het Gebied Hillegersberg-Schiebroek.