Het O. Festival en de Rotterdamse Dakendagen maken bekend dat zij tussen 17 en 26 mei 2024 ‘Over de Bogen’ organiseren. Dit is een... Muzikale wandeling vertelt Rotterdamse verhalen op de Hofbogen

Het O. Festival en de Rotterdamse Dakendagen maken bekend dat zij tussen 17 en 26 mei 2024 ‘Over de Bogen’ organiseren. Dit is een wandelconcert over het twee kilometer lange dak van de monumentale Hofbogen.

Kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk maakt voor Over de Bogen een nieuwe versie van hun project Walk With Me, waarin omgevingsgeluid en gesproken tekst worden gecombineerd met muziek. Kunstenaar Merel Smitt, zelf bewoner van een van de wijken rondom de Hofbogen, tekent samen met schrijver Corinne Heyrman verhalen op van bewoners en betrokkenen bij de transformatie van dit object.

Deze verhalen belichten niet alleen het rijke verleden van de treinverbinding, maar ook wat dit object nu voor de buurt betekent en de verwachtingen rondom de realisatie van het toekomstige Hofbogenpark.Over de Bogen is tussen 17 en 26 mei op twee manieren te bezoeken.

In het eerste en laatste weekend zijn speciale live uitvoeringen van de compositie te beleven in de vorm van een wandelconcert met gebruik van een koptelefoon, waarin de compositie steeds zal veranderen in samenspel met de omgeving.

Daarnaast kunnen bezoekers dagelijks over de Hofbogen lopen en de muziek beluisteren via installaties langs de route. Deze speciale geluidschermen die ze tegenkomen laten de muziek alleen aan de voorbijganger horen.

De kaartverkoop voor beide wandelingen start op 4 april via o-festival.nl, de live uitvoering is ook te bezoeken met een dagticket voor O. Meer informatie: https://o-festival.nl/o-en-rotterdamse-dakendagen-presenteren-over-de-bogen/