Het grote Feestival op het Noordplein kan omwille van corona niet doorgaan. Daarom werden op de schoolpleinen diverse programma’s gerealiseerd. We brachten een bezoekje... Pop-up Feestival voor scholieren

Het grote Feestival op het Noordplein kan omwille van corona niet doorgaan. Daarom werden op de schoolpleinen diverse programma’s gerealiseerd. We brachten een bezoekje aan het Heer Vrankeplein. De kinderen van de Fontein dartelden over het plein waar een bijzonder gevarieerd programma wachtte.

Kijk even naar de theater workshop. Wat willen de kinderen worden? vraagt de acteur. Het gaat van dokter naar politie, juf, keeper, kok en caissière. Ze gaan het allemaal uitbeelden: prikjes van de dokter, de hartslag meten, de bal vangen, een lesje geven, roeren in de pan en producten scannen aan de kassa.

Tussen de bosjes zit goochelaar Ray verscholen. Met speelkaarten haalt hij de wonderlijkste toeren uit. Zelfs de moeders kunnen de trucs niet begrijpen. Verderop worden patatzakjes gevouwen en gevuld met de geschilde appelen. Aan lange tafels wordt geschilderd, veel meisjes hoofden en soms een Halloween look.

Leuk is de tekening met een klein meisje erop met sproetjes en schitterende sterretjes. We zien ook meer abstract werk en zelfs een eenhoorn. Kinderen gaan elkaar interviewen over wat ze willen worden en wat nou echt hun talenten zijn.

De bokser

Op een grote luchtmatras worden koprollen gemaakt. Alles gebeurt op sokken. Het wordt echt spannend als je afzet op het matras en door de lucht zweeft.

Orgelpunt wordt clown Ruud als bokser. Hij begint met schoonmaak met de zwabber en een hapje eten.

Het installeren van de kapstok voor de boksjas blijkt niet te kunnen zonder de kinderen.

Het aantrekken van de bokser broek vereist wel de hulp van twee kinderen. De clown krijgt het aan de stok met een boksbal. Gelukkig wordt hij gered door de bel. Het was een heerlijke middag met een glunderende directeur die participeerde.