Na twee jaar is er weer een Turkse Bazaar op het Pijnackerplein georganiseerd door stichting Versam op de Zaagmolenstraat. We lopen gezellig tussen de... Turkse Bazaar één familiefeest

Na twee jaar is er weer een Turkse Bazaar op het Pijnackerplein georganiseerd door stichting Versam op de Zaagmolenstraat. We lopen gezellig tussen de witte tentjes met druivenbladeren en couscous , met heerlijke pannenkoeken, met baklava en rundvlees op de grill.

Heerlijke kip en broodje döner prikken in je neus. Ik proef nog een zoet notenbrood. In een grote tent met raam maken een tiental vrouwen reuze pannenkoeken die zorgen voor een huiselijk gevoel. Muziek schalt over Pijnackerplein.

Met de kinderen doet Hatip aan muzikale spelletjes. ‘Ik heb gewonnen’ vertelt me een klein meisje. Accordeoniste Emma arriveert.

Ze speelt tussen de tafeltjes waar hele families in feeststemming gezellig keuvelen. Emma speelt wereldmuziek van Grieks tot Oost Europees, maar heeft ook een hele gamma Turkse liedjes. Iedereen zingt en klapt mee. Het publiek krijgt kleine instrumentjes toegespeeld.

Een negen maanden oud meisje doet helemaal mee met armpjes en benen, dat wordt later een artiest. Emma speelt ook kinderliedjes die door de jonge gezinnen enthousiast worden meegezongen.

De vrouwen in de pannenkoeken tent worden deze keer ook muzikaal verwend. Op zaterdag kwam de drumband uit Delfshaven, vol enthousiasme en in de avonduren trad Saline Mare op met een spetterend popprogramma.

Gelukkig bleef het die avond droog. Drie dagen lang baden we in een heerlijke familiesfeer een echt ontmoetingsfeest.