In de Banier zorgden wel 14 accordeons voor een bewogen spektakel. De orkestleider in rokkostuum en vlinderstrik haalde met zijn stokje alles uit de... Accordeons beroeren de senioren

In de Banier zorgden wel 14 accordeons voor een bewogen spektakel. De orkestleider in rokkostuum en vlinderstrik haalde met zijn stokje alles uit de kast. Het ontroerde publiek kon meeneuriën met de Sound of Music.

De hoge tonen en bassen vulden elkaar aan. Van zacht kon het steeds meer aanzwellen. In de zaal waren het vooral grijze lokken en een 10 tal 40ers, veel dames en een 15 tal heren. Het orkest gaat over tot een huppelend melodietje.

De tenor accordeonist neemt het initiatief bij Edelweiss. Mijn buurman vindt de stukjes te kort, te verknipt. De buurvrouw is het er niet mee eens. Dat houdt de vaart erin. Even iets heel anders.

We schakelen over op de jazz en dansmuziek van Glenn Miller, gewezen luchtmacht kapitein. Schitterend is de Glenn Miller story, pure dansmuziek.

Je ziet de dames dromen over die dansjes van vroeger. Dan belanden we in de Franse ballroom sfeer.

‘Ik dans met het mooiste meisje van het bal. The Belle of the ball.’ Een heerlijke wals is het. Van het bal gaan we naar de Spaanse Paso Doble. Het publiek klapt mee als in de arena.

Het spektakel wordt afgesloten met de klassieke pop van het nummer Music. De denderende apotheose maakt de baby wakker achter de coulissen. De toeschouwers werden verwend met heerlijke hapjes gemaakt door twee vrijwilligsters die terecht een bloemruiker kregen.

Ook organisator Anita van SOL werd hierop vergast. De orkestleider neemt een wijnfles in ontvangst. Het accordeon ensemble speelde gratis. Anita vertelt dat ze 70 jaar bestaan. De viering werd door corona uitgesteld en krijgt nu de vorm van een herfst fantasie.