Op donderdag 8 december organiseerde Werk en Inkomen ( W&I) voor het eerst een informatiemarkt ‘’alle beetjes helpen’’ in Gebied Noord in het huis... ‘Alle beetjes helpen’ in de Banier

Op donderdag 8 december organiseerde Werk en Inkomen ( W&I) voor het eerst een informatiemarkt ‘’alle beetjes helpen’’ in Gebied Noord in het huis van de wijk De Banier. Het initiatief kwam vanuit de wijk (Gebied Noord) en de werkcoaches van team Noord 3 (Werk en inkomen).

Door alle, en vooral financiële, veranderingen in de wereld zagen zij dat de Rotterdammers in de bijstand wel wat hulp konden gebruiken.

Daarom organiseerde zij eens geen banenmarkt of ontwikkelmarkt maar een informatiemarkt waar diverse partijen uit gebied Noord en hulpverleners aanwezig waren.

De partijen helpen doorgaans bij hulpvragen en ontwikkelmogelijkheden.

Partijen die aanwezig waren: o.a. Het Expertise Team van Financiën, Vraagwijzer, Sol, taalaanbieder Alsare, Kinderparadijs, Stichting Goud van noord. Stichting Anders etc.

Zowel de Rotterdammers, voor wie dit uiteindelijk georganiseerd werd, als de verschillende partijen als de collega’s van de gemeente waren erg enthousiast over de opkomst en het succes van het event. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.