Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld Bij binnenkomst in Mozaïek krijg je een todo kaart. Bij elke gerealiseerde proef krijg je een... De Gezonde Toer met spannende dierenbeelden

Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld

Bij binnenkomst in Mozaïek krijg je een todo kaart. Bij elke gerealiseerde proef krijg je een aangepaste dierensticker om op te plakken. De zebra als sociaal dier en de chimpansee als modern. We belanden bij de waarzegster.

Je plukt 6 eigenschappen uit een hele lijst en dan wordt je doopceel gelicht. Gelukkig zijn we een creatieveling met een handvol oranje kaarten. Je kan je bloedsuikerspiegel laten meten en je bloeddruk. Een 25 tal Surinaamse vrouwen stapt prompt naar buiten voor een 8 km wandeling. Je moet het maar doen! Er is ook een plek voor de taalcursus onder de afbeelding van het sociale dier. We begroeten’ Veilig in Huis.’

Senioren blijven langer thuis en een hele gamma van technische snufjes staat ter hunner beschikking, zelfs een heuse diabetes koffer.

We belanden bij het holistisch centrum Gaia Center gevestigd op een bovenverdieping van Humanitas Bergweg. Gaia betekent aarde, we zijn verbonden met elkaar. Ze geven yoga en massage.

Er is verder plek voor natuurgeneeskunde door de actieve Syrische Rana Sulieman. Ze werkt met kloppen op heupen en handen, met het volgen van haar handen en prikken op bepaalde punten. Kan je ook terecht bij de psychiater? Wat overdreven, maar je kan je mentale gezondheid checken door een spontaan gesprek aan te gaan.

Motto is er voor je als je echt met iemand wil spreken. Ga eens naar www.allesgoed.org. Daar tref je levensverhalen en je kan er dat van jou aan toevoegen.

De stichting wil herkenning bieden van mentale kwetsbaarheid. We draaien aan een rad. ‘Waar word je blij van?’ ‘ Van de zon. Van een geslaagde culturele activiteit.’ Je kan verderop je tandplak laten meten.

De Propeller organiseert ‘s avonds een health challenge.

Bellen kan met 0102448240. Rotterdam Sportsupport verwacht je in Snelleman met ‘Kom in Balans’ met Philippe Notenboom 0626900169.

Ook Groengoed heeft een plekje bij de Gezonde Tour. Wist je dat je minstens 400 gram groente per dag moet eten? Tijd om actief te worden. Op muziek van The Beatles krijgen we een knap staaltje stoeldansen waarbij armen, benen, voeten, heupen en wervelkolom het moeten ontgelden.

Een heerlijk stukje gym! Just move baby !