‘Wat was het weer een mooie en warme bijeenkomst,’ zei een bezoeksters bij het verlaten van de theaterzaal van Huis van de Wijk De... Een warme bijeenkomst over Energie

‘Wat was het weer een mooie en warme bijeenkomst,’ zei een bezoeksters bij het verlaten van de theaterzaal van Huis van de Wijk De Banier op 19 maart. Zij en ongeveer veertig andere zestigplussers hadden die middag twee uur lang genoten van muziek, gedichten, verhalen en beweging tijdens de Zondagmiddagsoos van het project Podium Ouwe Rotten.

De Zondagmiddagsoos is een maandelijks terugkerende culturele middag voor 60-plussers in De Banier. Iedere keer is er een ander thema, dat van 19 maart was Energie. Met als centrale vragen: Waar krijg jij energie van? Waar kom jij je bed voor uit?

Het kleurige decor liet een aantal resultaten zien van de hobby handwerken. Nell vertelde hoeveel plezier ze had in het maken van schorten – ze maakt er iedere dag één – en Jolanda vertelde wat haken voor haar betekent.

Op iedere Zondagmiddagsoos krijgt een jongere de kans haar of zijn talenten te laten zien en horen. Dit keer konden we genieten van twee prachtige Kaapverdische liedjes, gezongen door Mayra Costa dos Santos. Dansen is een heerlijke manier om energie vrij te maken, daarom was Eldridge Labinjo van het Scapino Ballet uitgenodigd. Het kostte hem geen enkele moeite de zaal in beweging te krijgen.

De Zondagmiddagsoos van 23 april gaat over Gastvrijheid. Die van 21 mei over Protest. Plaats: De Banier, Banierstraat 1, Rotterdam, Aanvang: 14.00 uur,  Entree: 2 euro (incl. koffie/thee en iets lekkers). Informatie: https://podiumouwerotten.nl