Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld De Banier zit stampvol met meer dan 50 senioren die vastbesloten zijn er een dansfeest van... Gouwe Ouwe brengt beweging

Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld

De Banier zit stampvol met meer dan 50 senioren die vastbesloten zijn er een dansfeest van te maken, al is het vanop de theaterstoel. We zijn aanwezig bij de zondagmiddagsoos van Podium Oude Rotten een initiatief van Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten.

Een bewegelijke dame weet de hele zaal mee te krijgen met hand en voetbewegingen, rollen van het bovenlichaam, zwaaien met de armen tot plukken van de sterren. Veel gebeurt vanuit de heupen. Het is echt old American style.

We bespeuren ook een charleston. Het absolute success was Elvis’ Flying to the Moon. Vooral de dansperformance met als thema ‘de tuinbank onder de appelboom’ was ontroerend. We ruiken de geur van hooi en zien het speelgoed liggen in het gras. Kinderen lachen op de achtergrond. We horen het klapperen van de ganzen vleugels.

Heimwee
Heimwee en verlangen zijn het centrale thema van deze middag.

We maken kennis met verrassend schrijvers-, muziek- en theatertalent van ‘oude rotten. Thea Rigetti en Corry van de Akker brengen evergreens die uit volle borst worden meegezongen.

Bewoners van diverse pluimage worden in een filmpje geïnterviewd. ‘Vroeger was het gezelliger.’ ‘Ik wil eigenlijk weer jong zijn.’ ‘Ik was drie dagen getrouwd. Na het feest was mijn vrouw spoorloos.’ ‘Ik ben 85% gelukkig omdat ik gratis kan reizen.’ Ook aanwezigen spreken zich uit over heimwee, maar ook over ‘waar voel je je thuis als je in een ander land geboren bent’

Na Droomland als absolute kraker, draagt Corry een gedicht voor : ’ Wat vroeger was verdween. Ik wil terug naar 12 jaar. Mijn vader had altijd gelijk.’ Contacten worden versterkt. De buurvrouw speelt mee als partner. Vluchtige kusjes vliegen door de zaal.

Hoe voelde u zich op het zomerkamp zonder telefoon? Een duo met gaaf pianist doet ons wegdromen. Podium Oude Rotten geeft vrolijkheid en een stukje nostalgie. Dit was de eerste keer dat de Zondagmiddagsoos werd georganiseerd.

De volgende is op zondag 8 mei. Het begint om 14.00 uur en het thema is dan Moeder. En dan is er een op 12 juni, weer om 14.00 uur. Het thema is dan Midzomernachtsdroom.

Podium Ouwe Rotten biedt ook gratis serie workshops podiumkunsten aan ouderengroepen: theater, dans, zingen en gedichten schrijven. Meer info: www.theaterwerkplaatsouwerotten.nl