Het Huis van Asparaat in de persoon van Roeim en rechterhand Aniska hield een drietal workshops in de Banier voor een tiental gemotiveerde jongeren.... Huis van Asparaat in Banier

Het Huis van Asparaat in de persoon van Roeim en rechterhand Aniska hield een drietal workshops in de Banier voor een tiental gemotiveerde jongeren. In de eerste masterclass liet comedian Roeim een kijkje nemen in zijn jeugd. Hij schetst hoe hij is opgegroeid en wat hij ervan heeft meegekregen. De tweede masterclass kwam Aniska aan bod. In een soort Lagerhuis setting werden door de jongeren stellingen geponeerd en bestreden.

SOL engageerde het Huis omdat ze constateerde dat veel jongeren in de corona periode hun doel verloren. Ze wilde de jongeren stimuleren om samen naar de toekomst te kijken. Wat kan je zelf? Items uit de eerste twee sessies waren: Neem de ruimte. Wees positief. Wil alles niet te snel klaren.

Een mindere periode blijft niet duren. Niet iedereen vindt je leuk. Vorm je eigen Champions League Team! De derde masterclass richt zich op het stellen van doelen. Roeim geeft een boks aan tien multiculturele jongeren.

‘Heb je deze week wat meegemaakt? Ik ook niet zoveel. Voor het eerst zat ik weer in de file. Maar het theater mag niet open. Wist je dat Feyenoord misschien de play-off finale mist tegen FC Utrecht?’

Het ijs is gebroken. Roeim recapituleert.’ Ken je nog mijn verhaal? Mijn dromen zijn uitgekomen. Blijf dromen!’ Vandaag is de derde sessie: het stellen van doelen.

‘Als je geen doelen stelt komt er ook niets van.’ Ieder stelt zijn doel op de korte termijn en zijn doel op de lange termijn.

De één wil een bedrijfsplan maken en op langere termijn een exportfirma oprichten van keukengerei.

Maar dat zonder banklening want rente is verboden. Roeim verwijst hem naar een Halalbank. De ander wil dit jaar slagen en systeembouwer worden. Een meisje wil psychiater worden en de ander mondhygiëniste.

Een toekomstig social worker wil kinderactiviteiten ontplooien en armoede bestrijden. De één wil haar rijbewijs halen, ze reageert nog niet snel genoeg. Een aanleiding voor Roeim grapjes. Ze droomt van pedagogie. Dat had Roeim in zijn vader tijd ook wel kunnen gebruiken. De ander zoekt een afstudeerplek. Roeim wijst erop dat doelen stellen ook vraagt om stappen te zetten en dat blijft hard werken.

Jaarlijks heeft Roeim 70 theatershows en dat doet hij al 19 jaar. Gedisciplineerd en altijd op tijd. ‘ De mensen moeten op je kunnen rekenen.

Zo creëer je opportunities. Die man moeten we hebben. Hij gaat ervoor!’ Bekijk de Instagrampagina van Roeim. Het is één groot feest!