In navolging van het Oude Noorden, Agniesebuurt, Provenierswijk en Blijdorp krijgt ook Liskwartier eind september een Huis van de Wijk. Het Huis zal beheerd... Liskwartier krijgt Huis van de Wijk

In navolging van het Oude Noorden, Agniesebuurt, Provenierswijk en Blijdorp krijgt ook Liskwartier eind september een Huis van de Wijk. Het Huis zal beheerd worden door SOL, de welzijnsorganisatie in Noord. Vrijwillige bewoners uit de wijk zullen het Huis gaan runnen.

Het Huis komt in het pand in de Willebrorusstraat 72-74 waar jarenlang de bewonersorganisaties van Liskwartier en Bergpolder hebben gezeten. Jaime da Silva Mendes van SOL vertelt: “We willen zoveel mogelijk activiteiten realiseren die de wijkbewoners graag willen.

We gaan dan ook de komende tijd peilen wat de behoefte van de bewoners is. Het Huis wordt zo voor bewoners door bewoners, een gemeenschap voor alle culturen bij elkaar, jong en oud.”

Oproep
“Ik doe graag een oproep aan bewoners die vrijwillig mee willen helpen aan het Huis van de Wijk. Bijvoorbeeld als gastvrouw/heer, receptionist en activiteitenbegeleider. We gaan de verschillende activiteiten niet alleen binnen doen maar ook buiten op het Koningsveldeplein. Er zal bovendien worden samengewerkt met De Vrije Ban.

Het Huis van de WIjk is niet alleen voor de bewoners uit Liskwartier; de bewoners uit Bergpolder zijn ook van harte welkom.”