Een 60-tal belangstellenden verdringt zich rond het eenzame brugwachtershuisje bij de Zaagmolenbrug. Ze zijn uitgenodigd door de stichting Brugwachtershuisje die 10 jaar bestaat. Opvallend... Brugwachtershuisje wordt herkenningsteken

Een 60-tal belangstellenden verdringt zich rond het eenzame brugwachtershuisje bij de Zaagmolenbrug. Ze zijn uitgenodigd door de stichting Brugwachtershuisje die 10 jaar bestaat.

Opvallend is de prachtige dichtregel op de deur van het huisje : ‘Soms heeft ze woorden. Dan licht ze helemaal op. Weet iedereen dat ze thuis is.’ Dichter van deze versregel is Edw

in de Voigt die iedereen welkom heet en vertelt dat een 100-tal buurtbewoners zijn geïnterviewd. ‘ We hoorden verhalen over de veiling en de drukte op de kades. De brandweerlui kwamen in het huisje een kopje koffie drinken.’ Het huisje gaat ook een plek krijgen bij Dichters aan de Bar op 11 december.

De dichter gaat verder : ‘Niets wranger dan een voorbijganger. Het huisje is best eenzaam. De bestuurder van tram 8 wuift even. Het huisje wacht op je.’ Dan komt het grote moment. Het huisje wordt ontstoken en er komt een regenboog aan kleuren.

Het kunstwerk is een lichtinstallatie van de hand van Marco Broeders. Hoe zal het er uit zien bij zonlicht ? Eén en ander kwam tot stand door medewerking van Cultuur Concreet en Mothership. Het is een mooi vrolijk herkenningsteken.