Afgelopen twee weken viel bij 10.000 huishoudens in Noord een bierviltje in de bus ofop de deurmat. Net als vorig jaar tijdens de lockdown... Geen biertje maar een gedicht op een viltje in Noord

Afgelopen twee weken viel bij 10.000 huishoudens in Noord een bierviltje in de bus ofop de deurmat. Net als vorig jaar tijdens de lockdown kunnen Noorderlingen eengedichtje, versje of quote over de buurt op een horeca viltje schrijven. Met de teksten van bewoners wordt de Noorderdicht wandelroute uitgebreid in Noord. Het Noorderdicht schijnt verder!

De horeca is dicht maar het viltje weer een beetje dichterbij, nu kan je er geen biertje maar een gedichtje opzetten. Met de teksten van bewoners wordt de wandelroute van Het Noorderdicht uitgebreid, naast het Oude Noorden loopt de route met de gratis VERS app straks ook door de Agniesebuurt, Provenierswijk en Bergpolder. Samen maken ze het verhaal van de buurten in Noord.

‘Wandelen mag nog wel gelukkig, dus waarom niet meteen langs je favoriete (tijdelijk gesloten) cafeetjes, restaurants en winkels (to go) in de buurt’ aldus initiatiefnemer Edwin de Voigt van Het Noorderdicht. ‘Ook leidt de route langs verborgen pareltjes, zo kun je je buurt herontdekken in coronatijd en steek je meteen een hart onder riem bij kleine ondernemers. We doen wat wel kan, mooi samen met bewoners, horeca en kunstenaars.’

De Noorderdicht wandelroute is gratis te downloaden op de VERS app maar ook zal er op deze route kunstwerken in het echt te zien zijn. Van de gedichten worden grote vilten gemaakt met daarnaast de herkenbare groene sticker van Het Noorderlicht (met QR-code).

Deze kunstwerken met gedichten worden door lokale kunstenaars vormgegeven. De reuze viltjes komen te hangen achter de ramen van (tijdelijk gesloten) horeca en andere mooiezaken. De route (in beeld, tekst en geluid) kan elk moment, zolang je wil en zelfstandig bewandeld worden met de VERS app.

Je kan nog tot en met 14 januari een gedicht sturen van maximaal 200 letters (moet op een viltje passen namelijk) naar noorderdicht@gmail.com of gebruik het digitale viltje.