De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld De Informatiemarkt op het Johan Idaplein had een ontspannen karakter met heerlijke bewonersgesprekken en bewogen standhouders.... Informatiemarkt

De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

De Informatiemarkt op het Johan Idaplein had een ontspannen karakter met heerlijke bewonersgesprekken en bewogen standhouders. Opvallend was de stand Superstraat waar ontwerpers in de Hammerstraat inzetten op vergroening met tuintjes en straat meubilair van de dakspanten van het Klooster.

De stand kreeg veel belangstelling van studenten van de HAS de Agrarische Hogeschool uit ’s Hertogenbosch. Ze volgen de disciplines ecoloog, landscape designer, engineering  en planning.

Ze willen aan de Gemeente Rotterdam in de persoon Wijkmanager Oude Noorden Jacco Bakker een toolkist aanbieden en wellicht realiseren ze ook een aantal projecten. Vergroening, deelmobilteit, klimaat en kinderen vinden ze belangrijk. Vooral de bewonerswensen interesseren hen.

We treffen de stands aan Zooi naar Mooi, Dress to Succes dat je de juiste outfit geeft voor een sollicitatie gesprek, handhavers, Rebox die dozen inzamelen voor hergebruik bij de Wijkhub.

We horen hoe je een regenton kan aanvragen. Oefen je Nederlands, Walking by Talking. Havensteder presenteert zijn plannen en geeft hulp bij betalingsproblemen.

De Wolstraat nieuwbouw wordt eind 2024 opgeleverd. Het Jongerenloket zit op Coolsingel 40 en beantwoordt vragen rond school, werk, inkomen en schulden voor jongeren van 18 – 26 jaar. De Hildegardis school presenteert haar visie en projectplan. Het Kinderparadijs promoot Feestival en doet aan talentontwikkeling.

Checkpoint in Mozaïek helpt bij administratie en financiën, overheidsbrieven, kwijtscheldingen, aanvragen Digid en omgaan met het internet. Maandag van 12 -15 uur zitten ze in Mozaïek en dinsdag van 10 – 12 in de Banier. Kids van Goud van 4 tot 12 jaar kunnen iedere donderdag van 15:30 tot 17 uur terecht op Zwaanshals 287.