Basisschool de Klimop is Kindercentrum. Dat betekent dat ze als school van 7 uur tot 19 uur open zijn voor kinderen van 0-13 jaar.... Klimop Kindercentrum op de sportieve toer

Basisschool de Klimop is Kindercentrum. Dat betekent dat ze als school van 7 uur tot 19 uur open zijn voor kinderen van 0-13 jaar. Het gaat van kinderopvang tot naschoolse opvang, van huiswerkklas tot een hele gamma van sporten.

De sportieve invalshoek werd op een heerlijke woensdagmiddag uitbundig gevierd met een heuse brassband.

De band bestond uit 4 trommels waaronder een grote trom. 2 trompetten maakten de performance compleet. De leider van de band wist de kinderen enthousiast te maken, van armen omhoog tot klappen en yellen.

Kinderen gingen dansen op de grote ronde wip met veren begeleid door de band.

Motorrijders werden geïmiteerd en ineens ontstaat er een polonaise, op een lange rij het plein rond. Er wordt druk gefotografeerd met de mobieltjes, om zo een feest zeker niet te vergeten. Wat opvalt is de betrokkenheid van de moeders en de nieuwsgierigheid van de samengeraapte buurtbewoners.

Wel een uur lang wordt er gedanst en directrice Philippine laat zich niet onbetuigd. Ze houdt wel van bewegen en een dansje. Kinderen gaan met de bal dribbelen tussen pilaren. Er wordt gebasketbald. Handen worden met henna geschilderd en grote kransen worden gemaakt met kralen. We komen terecht op het compleet vernieuwde binnenterrein.

We zien natuurlijke speeltoestellen, een bandenschommel en een klimobject. Op een groot groen podium kan worden gedanst, gezongen en gemusiceerd.

De kinderen hebben het naar hun zin. Er prijkt ook een prachtig insectenhotel. We komen langs het oudercafé waar ze koffie kunnen drinken, chillen en vooral kokkerellen. Het afscheidsfeest van groep 8 zal gevierd worden. Terug op het schoolplein worden spellen georganiseerd en gaat de jeugd aan het dansen onder leiding van Chantal van Free to Move