Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld Het Liskwartier is the place to be op Koningsdag in Rotterdam Noord. Al vroeg hebben ouders... Koningsdag uitbundig in Liskwartier

Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld

Het Liskwartier is the place to be op Koningsdag in Rotterdam Noord. Al vroeg hebben ouders en kinderen uit het Liskwartier hun spullen voor de deur en op straat uitgestald op de Berkelselaan, het Lisplein en omliggende straten.

Er hangt een vrolijke gemoedelijke sfeer in deze kindvriendelijke omgeving. De toeloop is groot uit omliggende buurten. Er is volop de doen voor kleine kinderen: sjoelbakken, discodansen, reuze legoblokken stapelen.

Bij de creatieve workshop van de Speelfabriek Rotterdam gaan ze fanatiek aan de slag met het maken van voertuigjes die ze vervolgens van een lange glijbaan af laten roetsjen. Je kan dansen met Erik, verassingen uit de grabbelton halen en touwtrekken. Kinderen maken tosti’s en pannenkoeken.

Suikerspinnen gaan hand tot hand. Een jongen van nauwelijks 6 jaar speelt moppentapper achter een nagemaakte tap. Kies uit van welke tap je een mop wilt horen. Hij leest het voor. Een meisje van 7 fotografeert publiek met een instant camera. En intussen zijn er optredens op het podium door o.a. Saskia Jonker en Maxim Baghuis.

De Rotterdams bluegrass band The Switchback warmt het publiek op voor het komende Bluegrass festival in juni. Onze Willem, verslaggever van het NOS journaal is dit keer geen koning, maar gaat los als DJ met fragmenten van swingende popsongs tijdens de Liskids Swingo, waarop uitbundig wordt gedanst. Liskids organiseert al sinds ruim 12 jaar Koningsfeesten in het Liskwartier.

En dat ze daarin succesvol zijn blijkt wel uit het kleurrijke fotoboek dat nu is gepresenteerd. Interesse?: www.liskids.nl