In 1926 richtten een aantal studenten R.S.R.V ‘Skadi’ op als manier om te sporten tijdens hun studententijd. In 1968 vestigde de roeivereniging zich in... Nieuwbouwplannen Skadi

In 1926 richtten een aantal studenten R.S.R.V ‘Skadi’ op als manier om te sporten tijdens hun studententijd. In 1968 vestigde de roeivereniging zich in het bekende gebouw aan de Noorderkanaal. Ze zaten niet alleen in het pand, deze werd gedeeld met de roei- en zeilvereniging Hades. Het is nog steeds zichtbaar aan de symmetrie van het gebouw dat deze oorspronkelijk voor twee verenigingen gerealiseerd is. In 1976 fuseerden de twee verenigingen en ontstond de vereniging die wij nu kennen: A.R.S.R. ‘Skadi’.

Onze vereniging zit al sinds 1968 op de huidige locatie. Terwijl het gebouw toen gebouwd is voor een ledenaantal van 350, is het aantal leden sinds die tijd hard gegroeid. Onderhand heeft Skadi zelfs 879 leden, zonder dat het pand uitgebreid is. Met een nieuwe lichting van ongeveer 400 eerstejaars studenten begint de druk op te lopen om uit te breiden.

Kleedkamers overvol

De kleedkamers raken overvol, waardoor tassen de volledige vloer bedekken. Boten liggen, ondanks het vergrote risico op schade, in het gangpad in plaats van in de stellingen, omdat de loodsen propvol zijn. Het gebouw zakt langzamerhand het Noorderkanaal in, waardoor er scheurvorming plaatsvindt in de muren en het hele gebouw scheef staat.

Door het tekort aan ruimte kunnen we niet elke gemotiveerde student een roeiplek aanbieden. Door al deze factoren is een aantal jaar geleden besloten dat we moeten kijken naar een uitbreiding. Op dit moment zijn wij in gesprek met de gemeente voor de bouwvergunning!

Wat zijn de veranderingen

De nieuwbouwplannen betreffen een externe loods op het braakliggend terrein (Noorderkanaalweg 18). Deze loods zal opslag bieden voor het gros van onze boten, waardoor we binnen het huidige gebouw de mogelijkheid hebben om met zalen en kleedkamers te schuiven.

Deze nieuwe loods zal hetzelfde dakpatroon hebben als het huidige clubhuis om op de symmetrie in te spelen. De loods zal afgewerkt worden met hardhouten planken, zodat deze mooi overloopt op het groen aan de waterkant. Verder wordt het huidige clubhuis opgeknapt en zal het balkon weer doorgetrokken worden om de oorspronkelijke symmetrie terug te krijgen. Het huidige clubhuis zal dus niet uitgebreid, maar enkel gerenoveerd worden.

Wat voor invloed hebben de veranderingen op u als omwonende

Bouwen gaat altijd gepaard met enige mate van geluidsoverlast. Doordat de botenloods heel utilitair en licht is, hoeft er gelukkig geen gebruik gemaakt te worden van zwaar materieel. Dit geldt ook voor de verbouwing van het huidige clubhuis. Verder heeft de loods een hele korte bouwtijd, waardoor overlast geminimaliseerd wordt.

We streven naar oktober 2022 voor het bouwen van de loods.