Elke zaterdag strijkt de Oogstmarkt met producten van plaatselijke boeren neer op het Noordplein. Wat opvalt is de kwaliteit en de charme. Olijfolie uit... Oogstmarkt een blijvertje

Elke zaterdag strijkt de Oogstmarkt met producten van plaatselijke boeren neer op het Noordplein. Wat opvalt is de kwaliteit en de charme. Olijfolie uit Sicilië wordt verkocht. Ze komt rechtstreeks uit de eigen boomgaard van een familielid van de verkopers. Hoe origineel kan je het hebben?

Het bedrijf heet Nino’s delicacies. De olijfolie wordt koud geperst op 27 graden zodat geen smaak verloren gaat. Ze wordt gekruid met peper, gember of citroen. Na een proevertje gaat mijn gehemelte trillen. In de kraam staan ook alle ingrediënten voor een Italiaanse maaltijd, van pasta tot oregano. We kijken onze ogen uit bij Pad Thai, een cosy vegetarisch tentje. Bezoekers strijken neer bij de tafeltjes van het koffiebarretje met geurige Braziliaanse en Ethiopische koffie.

   

Er wordt gesmuld van de hotdogs die er niet standaard uitzien. Schitterend zijn de rijpe blauwe kazen en de Parmezaan in de kaaskraam. Onze oog valt op bijzondere Franse worsten op traditionele manier bereid en gedroogd. Grote paddenstoelen vallen op. Olie is bereid met vijgen en dadels. Wagenwielen van Hollandse kazen kunnen niet ontbreken. Jordy’s Bakery heeft alle soorten speciaal brood. Heel anders dan het halfje bruin of wit. Bij ‘Veld en Vaas’ vind je bossen natuurlijke bloemen en ruikers.

Op landgoed Op Hodenpijl bij Delft kweken ze slow flowers, biologisch en op volle grond. Het bloemenveld is het laboratorium voor hun werk waarin intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval een rode draad vormt. ‘Veld en Vaas’ put uit het wisselen van de seizoenen, hun bloemenveld en het omringende landschap. Ze maken bloemstukken voor bruiloft, feest of afscheid. We lopen langs verse groenten, wilde perziken, verrassende komkommers en paprika’s.

De Oogstmarkt brengt ons oog in oog met het ons omringende boerenland.