De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld De Hildegardisschool heeft er een nieuwe speelplek bij in de Moerkapellestraat. Mooie natuurlijke materialen werden gebruikt... Opening nieuwe speelplek

De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

De Hildegardisschool heeft er een nieuwe speelplek bij in de Moerkapellestraat. Mooie natuurlijke materialen werden gebruikt voor klimtoestellen, torens, glijbanen en draaimolentjes, allemaal gelegen in een veld van bruine houtsnippers. Grote plantenbakken met eetbare planten vormen de entourage.

De opening was spectaculair met dansende kinderen die zwaaien met kleurrijke wimpels. Skeelers gaan er langsheen, steps en ballenjongens. De kinderen springen en juichen.

Groep 4 zet haar beste beentje voor met een talentvol zangkoor. Een officieel moment is de openingsceremonie van wethouder Karremans. De kinderen waren met hem eens dat buitenspelen hun favoriet is, vooral klimmen en voetballen zijn populair. Karremans ging geen lint doorknippen maar de zaad spuit hanteren in de forse houten bak.

‘Het is een hele goeie opening’ zegt een leerling naast me. Juffen met Victoriaanse pruiken waarin bossen bloemen zijn gestoken geven een Frans accent aan het feest. De bellenblaas wordt even geshowd met enorme bellen die door de lucht zweven en waarin zelfs kinderen kunnen gevangen worden.

De kinderen gaan weer aan het zingen, ditmaal gaat het over de seizoenen. Het gaat niet alleen om zingen, ook de gebarentaal is indrukwekkend. Sneeuwvlokken en lammetjes worden verbeeld.

Ook voor de buurt

Vanuit het schoolbestuur wordt het belang van bewegen en muziek beklemtoond. Door samen te spelen leren kinderen van elkaar. Een kastje wordt onthuld met leesboeken en speelattributen. Het plein is er voor de hele buurt die er echt lol aan kan beleven.

Groep 4 zingt het  buitenspelen lied met zoemers begeleid. Trommels en djembé worden aangerukt.

Het kiri kiri vogeltje wordt bezongen. SOL en Kinderparadijs zorgen voor tal van workshops, geholpen door buurtmoeders. Zaadjes worden in potjes geplant, vogelhuisjes in elkaar gezet en geschilderd. Er wordt gebeeldhouwd.

Nagels worden gestyled en meisjes zijn druk met het hoelahoepen. Stoere lui gaan kickboksen. Hekjes worden in elkaar geschroefd. Je leert ook spijkers op de kop slaan. Een panna voetbalkooi kan niet ontbreken. De Hildegardisschool onder leiding van Kathelijne en haar team heeft een topprestatie neergezet.