In veel wijken is er een rem op ‘verkamering’, woonhuizen ombouwen naar studentenpanden. Er mogen dan bijvoorbeeld geen twee dergelijke panden zijn binnen een...

In veel wijken is er een rem op ‘verkamering’, woonhuizen ombouwen naar studentenpanden. Er mogen dan bijvoorbeeld geen twee dergelijke panden zijn binnen een straal van 50 meter. Dit geldt niet voor het Oude Noorden.

Een lezer meldt ons dat hij naast een studenpand woont dat vrijwel elke dag woon- en geluidsoverlast veroorzaakt in zijn eigen woning/huis. Deze studenten hebben de status van woongroep, waarop nagenoeg geen gemeentelijke controle is.

Een andere lezer weet dat er op dit moment 10 woningen in het Oude Noorden worden verbouwd voor studenten. Krijgen zij ook deze status ? Weer een andere lezer van de Noorderzon laat ons weten dat als de studenten gebruik maken van hun balkon – tot diep in de nacht – dit bij hem voor veel avondlijke en nachtelijke irritatie en klachten zorgt.

In Kralingen zijn 134 overlast gevende studentenpanden. Om hier iets aan te doen werd de bewonerswerkgroep STOK opgericht. Hoe zit het met geluids- en woonoverlast van studenten in het Oude Noorden ?